POSLASTICA MEKANA KAO PAMUK: Danas vam predstavljamo PITU SA GRIZOM I JABUKAMA (FOTO/VIDEO)

01. 10. 2020. 000000 09:40

Foto: Privatna arhiva

Potrebno je:

  • 4 jaja
  • 1 limun
  • 150 ml mleka
  • šećer po želji
  • 1 kg jabuka
  • 100 ml ulja
  • 1 kockica maslaca ili margarina
  • cimeta malo
  • 100 gr suvog grožđa
  • 10 kašika brašna
  • 5 kašika griza
  • 1 prašak za pecivo

 
Pročitajte još: Savršen DORUČAK: Razvucite testo KAO ŽVAKU i napravite PITICE sa sirom (FOTO/ VIDEO)

Priprema:

Umutiti jaja  sa 2 kašike šećera, dodati brašno, griz prašak za pecivo, mleko, koricu limuna  sok, ulje i dobro izjednačiti. Sipati pola u podmazan peleh veličine 30x20 cm. Peći na 200 stepeni C oko 15 min.

Foto: Privatna arhiva

Za to vreme istopiti maslac u šerpi i ubaciti rendane jabuke, dodati šećer po želji cimeta i suvo grožđe. Dinstati malo da jabuke omekšaju i puste sok.

Pročitajte još: RECEPT KOJI ĆETE ČUVATI: Ovakav KOH sigurno niste jeli (FOTO/VIDEO)

Ohladiti malo. Izvaditi prvu koru i preko nje sipati jabuke, pa odozgo drugi deo testa. Izravnati i vratiti u rernu i peći još 50 min da se lepo ispeče.

Foto: Privatna arhiva

Ostaviti da se dobro ohladi, a potom iseći i uživati u slatkim ukusima.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU