Začin iz KUHINJE uspešno leči STERILITETE KOD ŽENA

Kristina Malešević

06. 10. 2020. 000000 11:20

Foto: Pixabay

Kod steriliteta žena nije u stanju da ostane trudna, a kod infertiliteta ona može da zatrudni, ali ne može da iznese trudnoću do kraja. Iskustva koja se prenose kroz generacije i kro recepte za ovaj problem kod žene priča se o lekovitom učinku cimeta.

Pročitajte još: Dr Adamović savetuje: Ako vam maska IRITIRA KOŽU bez griže savesti URADITE SLEDEĆU stvar

Sterilitet zapravo nije bolest, jer ne ugrožava ni na koji način zdravlje osobe. To je medicinsko stanje koje jedino može stvarati psihičke ili socijalne probleme, usled nemogućnosti da se partneri ostvare kao roditelji.

Pročitajte još: Pazite šta konzumirate ujutru: Ovo je NAJGORI NAČIN da započnete dan

Problemi sa sterlitetom češći su kod žena zbog složenosti i osetljivosti reproduktivnih organa, pre svega jajnika i materice.

Foto: Depositphotos

Cimet protiv ženskog steriliteta

Cimet može da poboljša pojedine funkcije jajnika i na taj način može da bude efikasan prirodni lek za ženski sterilitet. Čak pomaže u lečenju sindroma policističnih jajnika, jednog od glavnih uzroka neplodnosti kod žena.

Pročitajte još: Evo zbog čega kafu treba uvek piti POSLE doručka, a NIKAKO PRE

Takođe se koristi za lečenje problema poput endometrioze, fibroida materice i amenoreje (odsustva menstruacije) koji mogu negativno uticati na plodnost žene. Osim toga, cimet može sprečiti infekcije kandidom.

Pročitajte još: Treba vam SPA DAN? Kada saznate ovo o SAUNI, razmislićete još jednom...

Dodati 1 kašičicu cimeta u prahu u 200 mililitara tople vode. Piti napitak jednom dnevno nekoliko meseci. Pored toga, uključiti cimet u svoju ishranu, tako što se može posuti na žitarice, ovsenu kašu i jogurt.

Pročitajte još: Čim PROKLIJA spreman je REĐUVELAK: Magični napitak za IMUNITET i čarolija za STOMAK

Jabuke sa cimetom su takođe odlična, ukusna i zdrava kombinacija. Ne preporučuje se konzumiranje kviše od 2 kašičice cimeta dnevno.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU