DIJETA ZA BLISTAV TEN: Ovakav način ISHRANE delovaće pozitivno na VAŠU KOŽU

Kristina LJubisavljević

08. 10. 2020. 000000 17:00

Foto: Deposit

Spoljašnja nega kože je važna, skidanje šminke, redvono čišćenje lica, hidratacija, ali još važnija je unutrašnja nega. Bitno je to šta unosimo u svoj organizam jer se direktno odražava na stanje naše kože.

Zaglađenija koža

Mekanu, zaglađenu kožu oslobođenu nepravilnih linija prvenstveno će vam osigurati bogati spektar raznolikog voća i povrća. Jagode, paprike, narandže, brokoli, ananas, kelj i kivi samo su neke od brojnih namirnica koje blagotvorno deluju na zaglađenost tena. Obiluju vitaminom C važnim za proizvodnju kolagena, pa bi trebalo da ove namirnice što više konzumirate. Iako naučnici još uvek nisu uspeli da dokažu kako to vitamin C tačno deluje na smanjenje bora i zaglađenost tena, brojna su istraživanja pokazala su povezanost ovih dveju stvari.

Pročitajte još: Tri saveta za uklanjanje MASNOG ODSJAJA sa čela, brade i nosa

Ujednačen ten

Ako na koži lica primjećujete razne nepravilnosti i neujednačenosti, trebalo bi da pojačate unos ribe i povrća. Lisnato zeleno povrće poput salata, blitve i španaća, te riba poput lososa za vašu će kožu učiniće čuda. Riba je bogata omega-3 masnim kiselinama, a povrće vitaminima A i C, a upravo su ovi nutrijenti zaslužni za čist i ujednačen ten, oslobođen borbe s aknama i drugim nepravilnostima.

Pročitajte još: Da li ste znali? Ove PROBLEME možete rešiti običnim čajem

Hidratacija

Pozitivno bi delovalo ako biste jutarnju kafu zamenili čajem. Najpoželjniji je onaj zeleni, bez dodavanja šećera i drugih zaslađivača.. Zeleni čaj obiluje antioksidansima polifenolima, a upravo oni deluju na hidrataciju kože.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU