Oglas
· · Komentari: 0
hidratacija

Koja je razlika između DEHIDRIRANE i SUVE KOŽE?

Koža može postati dehidrirana iz više razloga.

1601125319_Depositphotos_321406720_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Jedan od osnovnih razloga je loša svakodnevna hidratacija. Nakon toga, možda ne tako očigledan razlog je navika u pogledu umivanja veoma toplom vodom. Svakako neredovan piling, oštećenje uzrokovano slobodnim radikalima odnosno UV zracima i zagađenje u vazduhu, dovode do isušivanja kože lica. Na samom kraju ali svakako ne i najmanje važan faktor je nedovoljno unošenje vode u organizam.

Ukoliko ne vodite računa o navedenim faktorima, stanje sa vašom kožom tokom godina može samo da se pogorša. Kako bi vam jasnije predstavili dehidriranu kožu i omogućili da prepoznate prve znake ovog problema, pitali smo stručne dermatologe da sa nama podele svoje iskustvo.

Pročitajte još: Ovo je SUPERHRANA za jaku i zdravu KOSU!

RAZLIKA IZMEĐU SUVE I DEHIDRIRANE KOŽE

Pre nego što se pozabavimo situacijom oko dehidrirane kože, treba da utvrdimo razliku između suve i dehidrirane kože. Iako vam može delovati da se radi o istom stanju, zapravo postoje ključne razlike. Suvom kožom se smatra tip kože kom nedostaje prirodno stvaranje ulja. S druge strane dehidrirana koža je ona koja nastaje kada telo gubi više vode nego što je uzima. Na sreću, za razliku od suve kože, dehidrirana koža se može lako izlečiti. Redovno uzimanje dovoljne količine vode i manje promene u načinu nege lica probudiće vašu usnulu kožu.

UGROŽAVANJE ZAŠTITNE BARIJERE KOŽE

Kada je koža dehidrirana ona ne funkcioniše onako kako bi trebalo. Koža se bori da proizvede dovoljno sebuma i znoji se, što vašem telu predstavlja nepotrebno opterećenje. Samim tim koža je podložnija spoljašnjim oštećenjima, što može biti uzrok pojave ekcema i psorijaze. Kada je kožna barijera oštećena, to znači da se koža još više bori da zadrži neophodnu vlagu. Kompromitovana barijera, ne samo da slabi imunološki sistem već i povećava nivo upale.

Pročitajte još: Do PUNIJIH USANA potreban vam je JEDAN MINUT: Evo šta treba da uradite

LICE IZGLEDA BLEDO I BEŽIVOTNO

Pored rizika od infekcije i upale koji su povezani sa dehidratacijom kože, ako nije dovoljno hidrirana koža može postati vrlo bleda, beživotna i neprivlačna. Dehidrirana koža se lako prepoznaje jer deluje kao da je neko iz nje iscedo svaku kap vode. Neretko se peruta i gruba je na dodir.

UBRZANO STARENJE KOŽE I STVARANJA BORA

Nedostatak vlade dovodi do prevremenog starenja kože lica. Samim tim na njemu se pojavljuju fine linije a nešto kasnije i vrlo uočljive bore, protiv kojih se je teško boriti. Iako u tim situacijama dovoljno unošenje vode u organizam i hidratantne kreme, neće učiniti da bore nestanu, svakako će poboljšati stanje kože i smanjiti njihovu vidljivost.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas