Oglas
· · Komentari: 0
pilinzi

PILINZI ZA TELO iz vaše kuhinje: Prave se jednostavno, a KOŽA će vam biti zahvalna!

Ne moramo sve kozmetičke prizvode kupovati, neke možemo da napravimo i same.

1595505209_Depositphotos_179479478_s-2019.jpg
Foto:Deposit
Oglas

Imamo naviku da namažemo kremu za telo, ali piling i ne radimo toliko često. Pilinzi će koži dati glatkoću i sjaj, a imaju i opuštajuć efekat, pa bi mogao da postane rutina.

Koliko često?

Pilinge ne treba korisiti svakodnevno. Treba pronaći balans, svaka koža je drugačija, vidite šta odgovara vašoj koži. Prekomerni tretmani, pa i oni kod kuče, mogu je učiniti osetljivijom i suvljom. Vodite se rečenicom da je manje više, ne želimo kontra efekat.

Pročitajte još: Nema JEFTINIJEG preparata za podmlađivanje! Evo kako da UKLONITE BORE kod kuće

Piling će koži dati glatkoću i sjaj!

Kada?

Pilinge je najbolje raditi tokom tuširanja. Kružnim pokretima naneti na kožu i potom isprati toplom vodom. Pilinge treba izbegavati ako ste izgoreli na suncu, ako imate crvenilo ili ispucalu kožu!

Napravite same svoj piling

Piling za telo od meda

Med ima antibakterijska svojstva, antioksidativna i antimikrobna svojstva koja mogu pomoći kod različitih stanja kože. Med ne samo da ti može pomoći u popravljanju tkiva kože i da zaštititi kožu od UV oštećenja, već ti može pomoći u uništavanju mikroba na koži.

Pročitajte još: Bacite kozmetičke kreme, FLEKE po lice ulanjaju ovih 9 PRIRODNIH preparata

Foto: Pixabay

Sastojci:

1/2 šoljice smeđeg šećera
1/4 šoljice kokosovog ulja, rastopljen
2 kašike meda

Uputstvo za pripremu:

U posudi za mešanje dodaj smeđ šećer, kokosovo ulje i med. Dobro promešaj sastojke i dodaj još kokosovog ulja, ako vidiš da je potrebno. Nakon što dobiješ željenu konzistenciju, kašikom stavi piling u posudu.

Pročitajte još: Ovaj ČAJ je svima DOSTUPAN: Leči NEPLODNOST i mnoge druge ženske bolesti

Ovaj piling namenjen je koži tela. Ne treba korisiti za lice jer je tu koža opsetljivija i ovo ne bi bilo odgovarajuće.

Ne radite pilinge ako vam je koža izgorela od sunca, suva ili ako je ispucala. U tom slučaju, sačekajte!

Piling za telo od kafe

Foto: Pixabay

Ovo svi imamo u kući i najbrži ćete napraviti. 

Sastojci:

1/2 šoljica kafe
2 kašike vruće vode
1 kašika kokosovog ulja, zagrejano

Uputstvo za pripremu:

Sipajte kafu i toplu vodu, pa kašikom dobro promešajte.  Dodati kokosovo ulje. Ako je potrebno, dodati još kafe ili više ulja da bi se dobila idealna konzistencija.

Piling od morske soli

So ima antibakterijska svojstva koja mogu biti korisna kod nekih stanja kože. So je takođe konzervans, tako da će piling od morske soli moći prirodno da se sačuva.

Pročitajte još: Kako da PRAVILNO koristite najpopularnije sredstvo za uklanjanje šminke, MICELARNU VODU?

Foto: Pixabay

Koristi mlevenu, sitnu morsku so, jer gruba morska so može biti previše oštra na tvojoj koži. Piling sa morskom soli može biti previše abrazivan za osetljivu kožu. Takođe budite oprezni ako imate  neku posekotinu na koži jer so može “da nagriza”.

Sastojci:

1/2 šoljice morske soli
1/2 šoljice ulja po vašem izboru
esencijalna ulja (nije obavezno)

Uputstvo za pripremu:

Pomešajte morsku so i ulje u posudi za mešanje i dobro promešajte.

Po želji dodaj jednu ili dve kapi svog omiljenog esencijalnog ulja i umešaj ga u smesu.

Pročitajte još: KAKO da se OVOG leta NAŠMINKAMO uz neizostavnu MASKU

Piling za telo od zelenog čaja sa šećerom

Bogat antioksidacijskim i protivupalnim svojstvima, zeleni čaj pogoduje  koži na nekoliko načina. Takođe, prema istraživanju iz 2013. godine, kozmetika koja sadrži zeleni čaj u mogućnosti je da smanji štetu na koži uzrokovanu oštećenjem od sunca.

Foto: Pixabay

Sastojci:

2 čajne kesice zelenog čaja
1/2 šoljice tople vode
1 šoljica smeđeg šećera
1/4 šoljice kokosovog ulja, rastopljen

Uputstvo za pripremu:

Dodati kesice čaja u vruću vodu. Ostaviti čaj sa strane dok se ne ohladi. Dok se čaj hladi, dodati smeđ šećer u posudu. Potom kokosovo ulje i dobro izmešati sa šećerom. 

Pročitajte još:Bliži se LETO: Pogledajte koje boje KARMINA će nositi DAME ove sezone

Nakon što se čaj ohladi, dodati ga u šećernu smesu. Važno je da je čaj hladan, da se šećer ne otopi. Ako je smesa previše tvrda, dodati još kokosovog ulja.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas