NIKADA ne solite kajganu, biće VODENA! Slavni KUVAR otkriva malu, ali VAŽNU TAJNU kako se spremaju jaja

26. 10. 2020. 000000 10:40

Foto: Peksel

Najjednostavnije jelo koje svi volimo, kajgana, može da bude ukusnije nego što smo do sada navikli.

Pročitajte još: NAJČEŠĆE GREŠKE U SPREMANJU KAFE: Evo gde je svako od nas bar jednom pogrešio u pripremanju omiljenog napitka

Da bi bila savršena, pratite savet Kendži Lopez Alt, autora knjige o kuvanju koji je otkrio svoju tajnu.

Posolite je pre ubacivanja u tiganj.

- Kada spremate kajganu, posolite je 15 minuta pre nego što jaja stavite u tiganj, kako bi ostala sočna. Ako ih posolite kada su već gotova, postaće vodena i ne baš čvrsta, što će se odraziti na ukus - kaže Kendži.

Pomešajte deterdžent za pranje sa sodom bikarbonom Foto: Depozit

Još jedna korist od sode bikarbone

Soda bikarbona i belo sirće imaju široku primenu u domaćinstvu, a mogu da posluže i kao veoma efikasno sredstvo za pranje posteljine. Sve što treba da uradite je da pomešate deterdžent za pranje rublja s pola šoljice sode bikarbone, zatim umesto omekšivača stavite pola šoljice belog sirćeta i uključite mašinu za veš.

Pročitajte još: 10 LEGALNIH namirnica koje mogu izazvati HALUCINACIJE

Soda bikarbona daje svež miris posteljini, dok će je sirće omekšati.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJBUKU