· · Komentari: 1
SAVETI

ODMAH PRESTANITE SA TIM! Većina ovu NAMIRNICU dodaje u kajganu, a potpuno je POGREŠNO!

Svi mi imamo različite metode kuvanja, ali dodavanje mleka u kajganu je prema rečima kuvara, velika greška

1594719335_jaja.jpg
Foto: Pixabay

Doručak je najvažniji obrok u toku dana, a ti obroci najčešće sadrže jaja. Ako ste od onih osoba koje dodaju mleko u kajganu, savetujemo vam da odmah prestanete sa tim.

Pročitajte još: Jeftina i osvežavajuća: JERUSALIMSKA salata košta 50 dinara!

Foto: Pexels

U istraživanjima koje je uradio "Buzzfeed", ispostavilo se da više od 60 posto ljudi, dodaje mleko u jaja, jer to razređuje njihov ukus i čini ih gumiranim. Jedan od najboljih kuvara kaže da ukoliko volite tako, nastavite da dodajte mleko, ali ukoliko želite da imate pravi ukusan doručak, najbolje je da dodate puter.

- Za mene je puter pravo rešenje. Pre nego što stavite jaja, proverite da li je maslac zlatne boje. Nastavite da mešate na tihoj vatri i potrudite se da ne bude braon. Luk Selbi tvrdi da je stavljanje mleka u jaja, veliki greh, jer ih čini previše vlažnim i nemaju pravi ukus hrane.

Ipak, Laisa Kejsi koja je takođe ljubitelj masnih jaja, kaže da dodavanje mleka u prahu podiže jaja na potpuno novi nivo.

Pročitajte još: Kako je nastala čuvena MOSKVA ŠNIT? Sve počinje davne 1974. u BEOGRADU u kuhinji POZNATOG hotela (ORIGINALAN RECEPT)

- Iako nisam ljubitelj mleka, mleko u prahu je sasvim druga stvar. Ovaj savet sam dobila od jednog vrhunskog kuvara iz poznatog restorana. Umutite kašičicu mleka u prahu sa jajima i rezultat će biti čudesan. Dobijate umak nalik siru. U stvari, mleko u prahu može da poboljša mnoštvo jela ... od sladoleda do peciva i sosa od maslačka - rekla je kritičarka hrane.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.