Mrzi vas da ljuštite kuvana jaja? Evo trika kako da skuvate "jaja benedikt"!
![1597311238_jajekuvano.jpg](/cache/images/e/9/e/0/4/e9e043128a7ec672a067d1e7b9c027b31c7b9745.jpg)
Čuli ste za "jaja benedikt" ili "poširana jaja", kako ih zovemo na srpskom. Ova jaja su kuvana, ali bez ljuske!
Pročitajte još: Grade se STANOVI za porodice sa decom na Novom Beogradu - EVO O ČEMU SE RADI (FOTO)
Pročitajte još: Ne možete da spavate tokom VELIKIH VRUĆINA? Stručnjaci savetuju kako da imate LAKŠI SAN za vreme toplotnog talasa
![](/storedImages/2020_08/13/1597311238_jajekesica.jpg)
Nije lako skuvati poširano jaje, jer je potrebna veština, ali i iskustvo. Voda se zagreje na ringli, pa kada počne da vri sipa se kašika sirćeta i ubaci jaje u vir gde voda vri.
Sipajte kašiku sirćeta i čim provri voda pustite jaje, ali ne znači da će uspeti!
To ne znači da će uspeti! Lako može da se dogodi da se jaje razlije i stvar propadne.
Postoji jednostavniji način koji mnogi smatraju - varanjem. Naime, uzme se čista kesica za zamrzivač i kane malo ulja. Onda se jaje sipa u tu kesicu i zaveže. Da bi jaje bilo ukusnije možete sipati i prstohvat začina koji volite.
Trudite se da kesica ne upadne u vodu!
Čim voda provri jaje se spusti u vodu. Ako kuvate jedno ili dva jajeta - možete to uraditi u džezvi, jer je jednostavnije da vrh kesice sačuvate da ne upadne u vodu.
Meko kao duša! Foto: A. M.
Jaje se kuva nekoliko minuta, izvadi u šoljicu i iseče vrh kesice, pa se nežno šakom prebaci na tanjir.
Pročitajte još: Sendvič IZNENAĐENJA: Kupine avokado i TARAMO salata (FOTO)
Dok se jaje kuva isecite krišku ražanog hleba, operite šaku rukole i isecite paradajz na kriške. Jaje stavite na rukolu i posolite.
Originalna jaja benedikt se jedu sa sosom holandez koji se pravi od umućenih žumanaca na pari u koje se dodaje rastopljen buter.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU