Napravite JESENJI PILING za usne od BUNDEVE

Kristina LJubisavljević

23. 10. 2020. 000000 20:40

Foto: Deposit

Od ruku, preko lica, kose, pa sve do stopala. Ali šta je sa vašim usnama? Vetar, niže temperature i suv vazduh definitivno su ostavili trag na njima, i ono što im je preko potrebno kako bi izgledale nagovano i meko je hidratacija. Ali pre nego što posegnete za svojim omiljenim labelom, ima jedna stvar koju bi trebalo da uradite – piling usana.

Zašto nam je potreban piling usana?

Jesenje vreme je vrlo verovatno nanelo štetu vašim usnama jer umesto meko i glatko, one sada izgledaju ispucalo i grubo, zar ne. Samim tim pre nego što nanesete zaštitni sloj na vaše usne i podarite im preko potrebnu hidrataciju potrebno je da uklonite svu tu staru kožu. Uz svega 5 sastojka iz vaše kuhinje, dobijate efikasan piling za usne koji će ih učiniti ponovo nežnim i mekim.

Pročitajte još: Ove NIJANSE KARMINA čine da zubi izgledaju BELJE

Sastojci:

  • ¼ šolje krpuno mlevenih zrna kafe
  • 1 kašika kokosovog šećera (ili smeđeg šećera)
  • 1 kašika začina od bundeve
  • 2 i po kašičice maslinovog ulja
  • 1 kašičica ekstrakta vanile 

Priprema:

Sve sastojke sjedinite u jednoj posudi vodeći računa pri tom da dobro razbijete sve nastale grudvice. Budući da dobiveju količinu nećete potrošiti odmah, sipajte je u staklenu posudu da prijanjajućim zatvračem. Možete ovaj piling koristiti 2 puta nedeljno u zavisnosti od stanja sa vašim usnama.

Pročitajte još: Svakodnevno pravimo GREŠKE koje nam STVARAJU BUBULJICE

Upotreba:

Manju količinu pilinga za usne nanesite na gornju i donju polovinu usana i kružnim pokretima lagano masirajte oko 3 minuta. Potom isperite usne i nanesite gusti balzam na njih ili hidratantnu kremu koju koristite za lice.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU