BESNI STE i mislite da će vam ODLAZAK U KREVET pomoći? Evo šta će se zapravo desiti

28. 10. 2020. 000000 17:30

Foto: Depozit

Koliko god se mi trudili da ga kontrolišemo, bes je nešto što se često javlja usled stresa, nerviranja i neočekivanih okolnosti. Bes jako negativno utiče na naše telo i mozak i dovodi do lučenja hormona koji podižu otkucaje srca, adrenalin i tako čine da se osećamo uzbuđeno i uznemireno.

Ono gde mnogi greše jeste da besni odlaze na spavanje, jer smatraju da će se tako resetovati i ublažiti uticaj agresije, ali to zapravo nije tačno i može čak pogoršati situaciju.

Ako utonete u san pod dejstvom besa, prvo što će vam se desiti je da ćete verovatno sanjati teške i stresne situacije. Njih se možda nećete sećati, ali nauka je to dokazala.

Pročitajte još: NEISPAVANI ste, umorni i besni? IDITE NA POSAO! Rad od kuće SAGOREVA ljude!

Tako ćete se u snu još više mučiti i kada se probudite, bićete i dalje besni, ali i umorni i jako uznemireni.

Takođe, vaš san biće jako loš kad ste u takvom stanju, pa se nećete odmoriti i nećete biti u funkciji da obavljate vaše obaveze kako treba.

Foto: Depozit

Preporuka je da pokušate da se smirite i opustite pre odlaska u krevet. Radite nešto što vas opušta, prošetajte se ili popričajte sa nekim.

Pročitajte još: SAN nije isti kod MUŠKARACA I ŽENA, a ovo su 4 ključne RAZLIKE u spavanju

Fizička aktivnost se pokazala kao najbolja opcija, pa takođe možete uraditi i nekoliko vežbi kako biste se "izduvali" i kako bi mirne glave utonuli u san.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU