Oglas
· · Komentari: 0
ODMOR

Da li znate šta je "PRAVILO 42%"? Primenite ga i videćete REZULTATE

Koliko puta vam se desilo da ste se izgubili u poslu i shvatili da ste konstantno umorni i neispavani? Našem organizmu je potrebno vreme za odmor i oporavak od svih dnevnih aktivnosti, a i psihički nam je potrebno izmeštanje iz svog tog pritiska i napetosti.

1603787854_Depositphotos_2849744_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Ono što je glavno pitanje je koliko nam je slobodnog i vremena za odmor neophodno za normalno funkcionisanje organizma.

Nova istraživanja došla su do jedne konkretne brojke, a to je 42%. To je procenat vremena koji treba da provedemo u "odmaranju" kako ne bismo osetili preveliki stres i napor.

Procenat ne mora da se gleda na dnevnom nivou, već može i na nedeljnom ili mesečnom, ali zaključak je da je neophodan, jer ako mi ne izdvojimo 42% procenta vremena za tako nešto, to će nas stići pre ili kasnije.

Pročitajte još: Umorni ste, NERASPOLOŽENI, malodušni... Evo KADA će PROĆI TO OSEĆANJE

Gledano na dnevnom nivou, to je 10 sati od 24, od kojih se preporučuje da 8 ide na san, a ostatak da se rasporedi na neke druge aktivnosti. Tu treba izdvojiti vreme za uživanje u hrani, fizičku aktivnost, socijalnu interakciju i još jednu aktivnost po slobodnom izboru.

Foto: Depozit

To je sve naravno samo okvirna preporuka, jer se navike razlikuju kod svakog od nas, baš kao i interesovanja. Nekima je potrebno više sna, neki ne mogu bez ozbiljne fizičke aktivnosti, a neki ne mogu da zaspe bez odgledane serije ili filma uveče.

Pročitajte još: Muči vas NESANICA? Odmah idite i obucite MOKRE ČARAPE

Možda ćete pomisliti da su ove brojke preterane i da je nerealno izdvojiti 42% vremena za odmor, jer se možete "provući" i bez toga. To može da bude tačno, ali posledice će stići pre ili kasnije.

Verovatno vam se već desilo da se doslovce razbolite po završetku nekog važnog projekta, da prva dva dana odmora provedete tako što spavate po 12 sati, ili da vam u nekom trenutku deluje kao da ćete prosto pasti od umora…

Pročitajte još: ČIST JEZIK, ZDRAVI UNUTRAŠNJI ORGANI! Promene na jeziku koje ukazuju na stanje vašeg organizma

To je ono što se dešava kada organizam nema dovoljno vremena za oporavak, tako da se potrudite da mu to i obezbedite.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas