Oglas
· · Komentari: 0
JEZIK

ČIST JEZIK, ZDRAVI UNUTRAŠNJI ORGANI! Promene na jeziku koje ukazuju na stanje vašeg organizma

Uzmite ogledalo i dobro pogledajte svoj jezik.

1603632089_pjimage--4-.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Ako pažljivo pogledate jezik u ogledalu, primetićete znakove koji ukazuju na zdravstvene probleme s kojima se suočavate.

Neki od tih znakova su:

Mikropukotine: Pukotine koje se nalaze u sredini ili na zadnjem delu jezika ukazuju na curenje creva ili crevnu malapsorpciju, alergije ili osetljivost na hranu.

Sluznica: Jezik ima svoj normalni film, ali gusta, žuta ili bela sluz može biti znak nakupljanja toksina u crevima. Ako se akumulira u sredini jezika, to je simptom problema sa tankim crevima, a ako je u zadnjem delu jezika, imate problema sa debelim crevom.

Pročitajte još: Perite zube i kada IZLAZITE i kada ULAZITE u kuću, jer tako sebi SPAŠAVATE ŽIVOT!

Smeđi li tamni sloj na jeziku: Tamni ili čak crni sloj na jeziku može biti zbog pušenja, kafe ili tamnih čajeva, ali i loše oralne higijene. U tim slučajevima neophodno je jezik prati četkicom za zube dok se taj sloj ne skine.

Tragovi zuba na uglovima jezika: Ovo su simptomi loše probave ili loše apsorbacije minerala. Pukotine i tragovi zuba mogu da signaliziraju da imate problema sa crevima, ali i sa niskim nivoom stomačne kiseline.

Foto: Depozit

Pročitajte još: RAME i leđa su postali svakodnevni JAO! Četiri načina mogu da UKLONE BOL

Uporne crvene mrlje: ovo može biti rani znak raka jezika, ali nemojte odmah paničiti jer se mogu često pomešati sa crevnim lezijama koje zarastaju tokom nekoliko nedelja. Ono što treba da uradite u tom slučaju je da posetite lekara što pre.

Ako održavate jezik čistim, vi vodite računa o zdravlju unutrašnjih organa. Stoga dva puta dnevno dobro operite jezik i izvršite detoksikaciju organizma kako biste podstakli varenje i funkciju svih organa u telu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas