Prsti muškarca otkrivaju da li je džentlmen ili varalica

Jelena Blažić

13. 11. 2020. 000000 17:40

Foto: depositphotos

Razlika u dužinama znači izloženost višim nivoima testosterona u materici majke, kaže Simon Ioung, koautor studije i profesor psihijatrije na univerzitetu.

Pročitajte još: PAMETNIJE I PEDANTNIJE: Žene varaju veštije od muškaraca

Istraživanje je pratilo društveni život i ponašanje 155 ispitanika u dobi od 18 do 54 godine tokom 20 dana. Svi ispitanici morali su da zabeleže svaku socijalnu interakciju koja traje duže od 5 minuta, a osobe u kontaktu sa njima morale su da opišu svoj karakter i ponašanje, na primer da li su bile ljubazne, svađalica, dominantne, pokorne .

Muškarci sa dužim prstima bili su češće ljubazniji, nasmejaniji, spremniji na kompromise i saosećanje.

 

Foto: Despositos

Prema Jangu, ovi muškarci su društveniji i često imaju više dece. Muškarci sa kažiprstom i srednjim prstom iste dužine, uglavnom su bili svađalice i kritični prema ženama, koristeći povišen glas i dobru dozu sarkazma u komunikaciji.

U ovoj studiji, uticaj dužine prsta imao je značajan uticaj samo u slučaju ponašanja muškaraca prema ženama. Mere nisu imale uticaja na tretman muškaraca sa drugim muškarcima ili ženama prema muškarcima ili drugim ženama.

Pre nego što se radujete što vaš dragi ima duži četvrti prst na ruci, budite oprezni jer to može značiti i povećane šanse za neverstvo, barem prema drugoj studiji koju su sproveli naučnici sa Okforda.

Navodno, i muškarci i žene koji imaju znatno duže prste imaju veće šanse da zalutaju u vezi ili braku, dok ljudi sa približno jednakim dužinama kažiprsta i srednjeg prsta više vole monogamiju.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU