Zašto nam ZAVESE nisu tako potrebne?

Kristina LJubisavljević

15. 11. 2020. 000000 17:40

Foto: Deposit

Međutim, postoje neke situacije u kojim one ne samo što nisu neophodne, već su i potpun višak. Evo kada i zašto iz kuće treba izbaciti zavese:

Alergija na prašinu

Za razliku od garderobe i posteljine, zavese se teško skidaju i kače, pa se i ne peru toliko često. Zbog velike površine i brojnih nabora, svakodnevno skupljaju veliku količinu prašine. Za većinu ljudi, to nije nešto što je previše opasno. U problemu mogu biti alergičari kojima prašina smeta i izaziva probleme s disanjem. Ako neko od ukućana ima alergiju na prašinu i grinje, poželjno je da iz svih soba izbacite tepihe i zavese, kako se u njima ne bi taložila nečistoća i mikrobi.

Pročitajte još: Sivo na SIVO, geometrija i saksije sa cvećem. Da, kriva je IZOLACIJA

Sjajan pogled kroz prozor

Ako imate kuću ili vikendicu okruženu lepo uređenom baštom, bilo bi šteta da prozore prekrijete bilo kakvom tkaninom. Čak i ako sa troseda ne vidite cvetnu leju, verovatno se u pozadini naziru krošnje, što je idealan prizor za opuštanje na kraju napornog dana. Zavese ne treba poskidati u svim prostorijama, već samo tamo gde pogled na okolinu to zaslužuje.

Nedovoljno prirodnog svetla

Ako je dnevna soba pozicionirana tako da nema dovoljno prirodnog svetla, teške i neprozirne zavese mogu doprineti da bude mračna kao podrum. Pored skidanja zavesa, rešenje mogu biti i dodatne podne i zidne lampe, koje će uz plafonjeru doprineti da količina svetla bude odgovarajuća.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU