Ove namirnice je najbolje unositi pred trening

Jelena Blažić

20. 11. 2020. 000000 19:00

Foto: Pixabay

Ukoliko želimo da treninzi imaju efekta, važno je zdravo se hraniti i u skladu sa potrebama svog organizma, ali i načina života.

Pročitajte još: Doručak koji briše kilograme! Prilagodite ga sebi i napravite ČUDA

Baš to može biti prepreka zbog koje mislimo da ne možemo da se zdravi hranimo ukoliko nemamo dovoljno vremena u toku dana da spremimo i isplaniramo nešto zdravo što ćemo pojesti. Ovo se posebno odnosi na periode u kojima se aktivno bavimo fizičkom aktivnošću i odlazimo na treninge po rasporedu.

Svima se povremeno desi da zbog obaveza ne stignu da jedu kada bi trebalo ili po nekom planu koji je napravljen u skladu sa na primer terminima treninga. Za dobar i efikasan trening potrebna je i dobra ishrana, a postoji rešenje i za situacije kada ne stižemo da na vreme pojedemo obrok pre treninga.

jaja, banane, bademi, lešnik ili orasi, voćni jogurt, med, ovsene pahuljice i mleko, sir

Iako nije dobro jesti neposredno pre treninga, najvažnije zapravo – šta se jede pre treninga. Obrok pre treninga mora da se sastoji od namirnica koje će nam dati snagu, ali i koje neće biti “teške za stomak” kako bismo mogli da se bavimo određenom fizičkom aktivnošću na pravi način.

Foto: Pixabay

Važno je zapamtiti da je idealan termin za obrok pre treninga – dva sata pre termina održavanja treninga. Za brzinski obrok pre treninga, kada ne stižemo da ispoštujemo ovo pravilo, dovoljno je pojesti sledeće namirnice:

Pročitajte još: Zašto imamo SALO i zašto baš na nekim područjima TEŠKO ODLAZI?

Ispravan obrok pre treninga se sastoji od ovih namirnica koje daju dovoljno snage a ne izazivaju mučninu ili težinu u stomaku dok smo na treningu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU