Hladni dani su stigli: Primenite ZIMSKI REŽIM nege kose

30. 11. 2020. 000000 08:40

Foto: Depozit

Svako godišnje doba na svoj način utiče na zdravlje kose, ali zimi joj ipak moramo posvetiti više pažnje jer se tada štetnom uticaju sunca pridruže hladnoća, suvi vazduh, sneg i ledeni vetar.

Jednako kao što menjamo negu kože, važno je promeniti i režim nege kose s obzirom na godišnje doba i zimi koristiti proizvode koji hidriraju.

Pročitajte još: Ovo je trenutno jedna od najpopularnijih FRIZURA (FOTO)

Zimi češće sušimo kosu, a ne pomaže ni nedostatak vlažnosti u vazduhu, zbog čega je kosa podložnija oštećenju, pa su joj potrebni proizvodi koji sadrže ovlaživače.

Zbog svega toga većina stručnjaka svima preporučuje promenu šampona i regeneratora zimi kao i korišćenje preparata za suvu kosu.

Pročitajte još: TRIK KOJI JE ODUŠEVIO MILIONE ŽENA: Sastojak koji svi imamo kod kuće potpuno će preporoditi kosu! (RECEPT)

Upravo proizvodi za suvu kosu sadrže najviše sastojaka za hidrataciju i ojačavanje vlasi – što je svima u pojačanoj meri potrebno zimi.

Stoga u najhladnijem razdoblju godine birajte proizvode koji sadrže pantenol, keratin, ekstrakt pšenice ili sojine proteine, kao i ulja poput arganovog, maslinovog, bademovog, sezamovog ili ulja divlje ruže.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU