Trik za najbolje KROFNE: Kako da testo bude meko i vazdušasto?

Kristina LJubisavljević

03. 12. 2020. 000000 15:40

Foto: Deposit

Pripremite poslasticu koja će jednako oduševiti vaše i starije i mlađe ukućane.

Sastojci:

  • 250 ml mlake vode
  • 40 g svežeg kvasca
  • 500 g brašna
  • 50 g biljne masti ili margarina
  • 2 kašike šećera
  • šećer u prahu
  • 2 kesice vanilinog šećera

Pročitajte još: Postoji način da ručak ne POKIPI IZ ŠERPE: Koristite predmet koji svi imamo u kuhinji

Priprema:

Kvasac rastopite u mlakoj vodi sa kašičicom šećera i kašičicom brašna i pustite da naraste. Dok narasta, pomešajte šećer i margarin, dodajte nadošli kvasac, pa polako zamesite sa brašnom. Ostavite testo na toplom da dvostruko naraste pa premesite, razvucite ga na 1 cm debljine i čašom ili modlom vadite krofne. Ostavite ih oko pola sata da još narastu, a zatim pržite u vrelom ulju.

Trik da krofne budu vazdušaste jeste da se prvo prže sa narasle strane (gornja strana kada ste testo razvili i isekli krugove), a zatim se okrenu.

Pročitajte još: Jabuke na polici, orasi u frižideru? A, limun?

Pospite ih prah šećerom u koji je dodat vanilin šećer, a možete i kristal šećerom. Po želji, špricem nafilujte džemom ili kakao kremom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU