Bolan da se leči: U ovu čorbu se kunu Rusi! (RECET)

12. 12. 2020. 000000 15:00

Foto: A. M.

U knjizi recepata zabeleženo je više od 50 različitih čorbi koje ovaj narod kuva kada počnu hladni dani. Naravno, prvi među jednakima je - boršč.

Pročitajte još: Kolač BEZ BRAŠNA? Posle ovog slatkiša kafa više neće biti ista (FOTO)

Ovo vatrenocrveno jelo je nadaleko čuveno i dobro poznato da se uvek jede zimi.

Sastojci:

  • 2 šargarepe
  • 2 glavice crnog luka
  • 4 krompira
  • glavica manjeg kupusa
  • 2 srednje cvekle
  • paradajz i limun
  • pola kilograma mesa pilećeg, junećeg ili svinjskog
  • peršun, so i biber, lovorov list

Pročitajte još: Doručkujte kao na bečkom dvoru: CARSKE mrvice su KRALJEVSKO uživanje! (FOTO)

Priprema:

Meso i krompir se sa začinima (osim lovorovog lista) skuvaju dok se ne napravi supa. Za to vreme se isrpži crni luk koji je sitno iseckan, kao i šargarepa i narendana cvekla. Malo kasnije se doda paradajz sitno iseckan, posoli se i pobiberi. Doda se kašikica šećera.

Borš se kuva skoro sat vremena...

U supu se ubaci isečen kupus na trake sa lovorovim listom, a meso i krompir se izvade. Meso se oslobodi kostiju i usitni, a krompir ispasira. Vrate se u supu i sve se zajedno još malo kuva, pa se doda isprženi luk sa povrćem.

Pročitajte još: Nešto POTPUNO drugačije: SARME sa ŠNICLAMA i peršunom (FOTO)

Boršč se začini isceđenim limunom i služi sa kašikom pavlake.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU