Ne bacajte ostatke kupusa, uradite PAMETNU stvar sa njim

02. 01. 2021. 000000 12:20

Foto: Depozitfoto

Nemojte ga bacati jer se može iskoristiti, recimo, za spremanje pite s pečurkama, a odlično ide i u kombinaciji s mlevenim mesom, kada pravite slane knedle od testa.

Pročitajte još: Kako brzo odmrznuti meso, povrće i voće?

Višak kupusa uvek možete staviti u sendvič, burger i hot-dog ili ga spremite kao salatu. Slatki kupus začinite mlevenim kimom, aromatičnim sirćetom, uljem od bundeve i pomešajte s izrendanom šargarepom i drugim sezonskim povrćem, a onaj ukiseljeni je dovoljno samo da začinite maslinovim uljem i kimom.

Spisak jela od kupusa je dugačak...

Višak kiselog i svežeg kupusa iskoristite i za pripremu jela kao što su bosanski lonac, mađarski sekeli gulaš i poljski bigos. Listove ovog povrća kuvajte na laganoj temperaturi s raznim vrstama mesa, začinite ostacima zelenog povrća, paradajza, mahunarki i isušenim mesom.

Pročitajte još: Banane za DORUČAK? Zašto vi ipak trebalo da razmislimo?

Musaki od mlevenog mesa i krompira red listova kupusa daće posebnu aromu. Od svežeg kupusa pripremite zdrav sok, a rasol od kiselog kupusa dobar je kod mamurluka kao i za mršavljenje i jačanje imuniteta.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU