"Dvostruko čišćenje" kao najbolja metoda za čistu kožu lica: Evo kako da je pravilno primenite

13. 01. 2021. 000000 16:20

Foto: Depozit

Što se tiče složenih rutina nege kože, dvostruko čišćenje je jedino pravo i sigurno. Ako se pitate u čemu je poenta i da li je vredno dodatnog napora, razmislite o ovome: svaki korak koji uradite nakon čišćenja suvišan je ako prethodno niste dobro i temeljno očistili kožu - superherojski serum neće delovati ako je koža i dalje pod šminkom.

Pročitajte još: Sve o kremama za područje oko očiju: Da li ste znali da se nanose samo jednim prstom?

Znate kako kažu - bolje je biti na sigurnom - zato budite temeljni u čišnjenju kože lice, posebno ako ste koristili šminku. Prvi korak efikasno uklanja šminku, prljavšinu pre nego što započnete drugi korak dubinskog čišćenja. 

Prvo čišćenje: Prvi korak je uklanjanje šminke, što verovatno svi noću radite. Ideja je da se u ovom delu koriste proizvodi na bazi ulja, na primer ulje za čišćenje ili balzami. Micelarna voda je takoće veliki favorit - posebno za uklanjanje šminke oko očiju. Ovi masni proizvodi pokupiće prljavštinu, šminku i višak sebuma.

Pročitajte još: Priuštite svom licu KRALJEVSKI TRETMAN: Donosimo vam tri maske za svaki tip kože

Drugo čišćenje: Sada kada se uklonili šminku, bavite se zapravo čišćenjem kože. Tokom ovog koraka, umesto da koristite teške proizvode, trebalo bi da koristite hranljiva sredstva za čišćenje. Potražite formule koje umiruju i koje su idealne za vaš tip kože. U ovom koraku možete dodati i neke dodatne aktivne sastojke, na primer, salicilnu kiselinu ili AHA. Koji god da izaberete, temeljno ga umasirajte u kožu i isperite.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU