· · Komentari: 0
PRIRODNO

Napravite sami piling za telo i lice uz pomoć prirodnog ULJA

Kokosovo ulje krije brojne blagodati koje se mogu primeniti u nezi lica.

1610189574_Depositphotos_53411553_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Ovo ulje ima mnogobrojnu primenu u kuhinji, ali pored toga, ono je poznato i po svojim lekovitim svojstvima. Vrlo je efikasan kod nege zanoktica u pitanju; omekšava gruba stopala i čini ruke mekanim i glatkim. Kada je u pitanju zdravlje kose, ovo ulje je dobar saveznik u borbi protiv suvoće kose, a same vlasi hrani celom dužinom.

Pored svega nabrojanog, kososovo ulje možete iskoristiti kako bi napravili fantastičan piling za lice i telo.

Pročitajte još: Brat mu je BELA, a sestra CRVENA: Ovako se na ŠIK načina nosi ŠAH

Sastojci:

  • kokosovo ulje
  • soda bikarbona
  • mala posuda

Pročitajte još: Lepi nokti ne "padaju s neba"! Ove sastojke VEĆ IMATE, poklonite im 5 minuta nege nedeljno

Priprema:

Pomešajte u manjoj posudi jednaku količinu sode bikarbone i kokosovog ulja. U zavisnosti od toga da li pravite piling za lice ili za telo, zavisiće svakako količina materijala. Jedna kašičica sode i jedna kašičica kokosovog ulja dovoljni su za piling lica. Pola šolje sode i pola šolje ulja biće vam u proseku potrebni za piling tela. Kada ste dobili ujednačenu smesu, stavite je u mikrotalasnu rernu i podesite tajmer na 15 sekundi. Takođe možete isto uraditi i na šporetu. Poenta je da se kokosovo ulje otopi i poveže sa sodom. Dobijenu glatku smesu ostavite na kratko da se prohladi a potom je stavite u frižider da se dodatno učvrsti. Nanesite je potom na lice ili telo i ostavite da deluje oko 15 minuta. Masirajte lice i telo kružnim pokretima, a zatim temeljno isperite. Ovaj piling možete po želji da primenjujete dva puta nedeljno.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.