Tradicija u tanjiru: Napravite zdrave i sočne TUFAHIJE (RECEPT)

23. 01. 2021. 000000 16:00

Foto: Depozitfoto

Da li je tufahija tursko ili arapsko jelo - pitanje je na koje do danas ne postoji pouzdan odgovor. Jedno je sigurno - izuzetno su ukusne i zdrave.

Pročitajte još: Ovo ćete voleti: ŠUFNUDLE sa žalfijom na buteru - prste da poližete!

Foto: Piksabej

Sastojci:

  • 5 jabuka
  • 120 g oraha
  • 40 g suvih kajsija
  • 40 g suvog grožđa
  • 2 pomorandže
  • kašičica cimeta
  • 200 ml slatke pavlake
  • ekstrakt vanile
  • 2 kašičice šećera
  • malo putera

Priprema:

Suvo grožđe, kajsije i polovinu oraha sitno iseckajte, pomešajte sa šećerom, cimetom, sokom od jedne pomorandže i dve kapi ekstrakta vanile. Opranim jabukama isecite gornji deo, ostavite kao poklopac, kašičicom izdubite sredinu i nafilujte iseckanim voćem.

Jabuke malo premažite puterom, pa ih poređajte u posudu premazanu puterom i pecite u rerni na 200 stepeni oko 40 minuta. Umutite šlag od slatke pavlake, dodajte sok od druge pomorandže, ostatak iseckanih oraha i malo ekstrakta vanile, pa umutite.

Pročitajte još: Kako da za DESET minuta odradite pun trening kao poznata MANEKENKA

Pečene jabuke pospite šećerom u prahu i servirajte sa šlag kremom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU