· · Komentari: 0
SLATKIŠI

Ako imate JABUKU i JAJE, napravite poslasticu za PET minuta! (FOTO)

Jede vam se slatko, a nemate čokoladu u kući? Ukoliko imate jabuku možete da za pet minuta napravite najbrži slatkiš svih vremena - jabuke u šlafroku!

Jabuke4.jpg
Foto: A. M.

Dovoljna je jedna jabuka, samo jedno jedno jaje i malo brašna da bi se napravila ovaj stara poslastica. Jabuke u šlafroku su poslastica u kojoj su uživale naše bake, ali je i danas podjednako popualrna.

Pročitajte još: Zasladite se slatkišem koji se NE PEČE (Foto)

Umesto jabuke, "u šlafrok" mogu da se "obuku" banane ili ananas, a postupak je isti. Tačnije, banane se preseku na pola prvo po dužini, pa širini, jer se tako lakše pohuju. Ananas se peče u kolutovima, a može da se koristi i iz konzerve, samo prethodno ga treba ocediti.

Čišćenje jabuka Foto: A.M.

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 3 jabuke
  • brašno
  • malo soli
  • vanil šećer (nije neophodan)
  • šećer u prahu (po želji)

Priprema:

Jabuka se prvo oljušti, pa čistačem za paprike izvadi sredina. Ko nema ovu nazubljenu napravu može da iseče kolutove jabuke pa onda vrhom oštrog noža izvadi sredinu. Sredina sa semenkom može da se izvadi i modlicom za kolače, ukoliko je dovoljno mala. Dakle, pošto se očisti jabuka, iseče se na kolutove tanke pola santimetara.

Jabuke se pospu šećerom u prahu Foto: A. M.

Jaja se lepo izlupaju viljuškom u dubokom tanjiru, doda se vanil-šećer, ali nije neophodno. Malo brašna se sipa na čist, plitak tanjir, a u dubok tanjir sa jajima doda se kašika brašna. Jaja i brašno bi trebali da postanu žitka smesa.

Za pripremu jabuka u šlafroku nije potrebno više od pet minuta!

Uključi se ringla i u tiganj se sipa ulje. Jaja se prvo uvaljaju u brašno pa ubace u dubok tanjir sa jajima. Jabuke se prže dok ne dobiju zlatnu boju.

Pročitajte još:Sa manje od pola kilograma BRAŠNA napravite pogaču i obradujte ukućane (Foto/Video)

Kako se jabuke ispeku tako se vade i stavljaju na tanjir sa papirnatom salvetom da bi se ocedilo ulje. Na kraju se pospu prah šećerom i spremne su za jelo!

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.