Zaštitite NAJDRAGOCENIJI ALAT, a evo i kako

Milica Mataruga

27. 01. 2021. 000000 19:20

rukavice - foto: “Sealskinz”

Šake su najdragoceniji i najsposobniji alat kojim raspolažemo. Zbog toga im treba pružiti adekvatnu zaštitu, koja barem u našem okruženju, najčešće izostaje.  

Pročitajte još: Vreme je za čaj, a evo u čemu možete da ga spremite (VIDEO)

Pritom ne mislimo samo na zimsku hladnoću već na sve vrste negativnih uticaja. Ako pogledate slike savremenih elitnih jedinica, bez obzira da li je reč o vojnicima u pustinji ili SVAT timovima u urbanom okruženju, rukavice su neizostavan deo opreme. S razlogom, jer dobre rukavice čuvaju šake od sitnih povreda, vlage, opekotina, ekstremnih temperatura, prljavštine. Pritom pomažu da se zadrži taktilna osetljivost vrhova prstiju koja u nekim situacijama može biti nezamenljiva.  

Rukavice All Season omogućavaju korišćenje uređaja sa tač-skrin funkcijom, foto: “Sealskinz”

Britanska kompanija “Sealskinz” ima preko trideset godina iskustva u izradi specijalizovane opreme za ekstremne uslove ali i svakodnevnu upotrebu. NJihove proizvode koriste planinari, istraživači, vojnici, skijaši, mornari, bajkeri i mnogi drugi profili koji praktikuju aktivnosti u zahtevnom okruženju. 

Model univerzalnih rukavica All Season su odličan primer kvaliteta i praktičnosti. Izrađene su od kombinacije meke kozije kože sa sintetičkim platnom i vodonepropusnom membranom koja sprečava prekomerno znojenje šaka.  

Pročitajte još: Klizavo tlo i padavine su izazov za OPREMU

Britanske vodonepropisne rukavice koriste planinari, istraživači, vojnici, skijaši, mornari, bajkeri, foto: “Sealskinz”

Ove vodonepropusne rukavice, lako se oblače i prilagođavaju rukama, veoma su udobne i sprečavaju klizanje. Posebna prevlaka na kažiprstu dopuštaju korišćenje uređaja sa tač-skrin funkcijom. Cena počinje od 40 evra u zavisnosti od mesta nabavke.  

Dragan Šaponjić 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU