Oglas
· · Komentari: 0
Elastična metalna boca

OSVOJILA je BICIKLISTE na prvi gutljaj, a evo i zašto (VIDEO)

Lagana boca Keego Titanium spaja različite materijale i postavlja nove standarde za uživanje, kada vas žeđ savlada

1608044706_keego-termos.jpg
keego-termos - foto: “Keego"
Oglas

Dugogodišnja ispitivanja utvrdila su da čuvanje tečnosti u PVC bocama i balonima ugrožava zdravlje, zbog otpuštanja mikročestica plastike. Zbog toga prehrambena industrija u svetu zahteva netoksičnu ambalažu.

Pročitajte još: Kako da PRIKUPLJENU VODU pretvorite u PIJAĆU?

Keego Rose verzija metalne boce, foto: “Keego”

Pored tradicionalnih staklenih flaša i tegli, keramičkih i metalnih kutija, slamčica od bambusa, proizvođači asesoara za profesionalne sportiste, rekreativce i izletnike, orijentišu se na altenativne materijale. 
Kompanija “Keego” je otišla korak dalje i za izradu boca za vodu odabrala titanijum, metal koji se zbog svojih karakteristika koristi za biomedicinske implantate. 

Reklamni slogan “Ako imate najbolji bajk, najbolje patike, najbolji dres - zašto ne koristite najbolju bocu?” lansirao je u sam vrh potražnje novi proizvod kompanije “Keego”. U kojoj meri je najbolja ostaje diskutabilno, ali nova Keego elastična termos boca od titanijuma svakako je jedinstvena.  

Širok otvor olakšava punjenje i čišćenje boce, foto: “Keego”

Forma je prilično konvencionalna, sa diskretnom teksturom koja sprečava klizanje iz mokrih ruku. Zapremina je 0,75 litara, a dimenzije takve da se uklapa u nosače boca na biciklama. Posebnom je čini mogućnost da dugo očuva temperaturu tečnosti, bez obzira na okruženje i to što je elastična.  

Dobar mlaz vode omogućava vam da pijete bez kontakta sa ustima, foto: “Keego”

Za obe karakteristike odgovoran je zid boce izrađen od tri sloja. Sa spoljašnje i unutrašnje strane je čist titanijum finoće preko 98%, a između dva tanka sloja metala u sendviču je polikarbonat.  

Sve popularniji elastičan termos, foto: “Keego”

Time je dobijena visoka elastičnost, a zadržana su izolaciona svojstva. Pritom titanijum je otporan na koroziju, lak je za čišćenje, a poseban način izrade sprečava lepljenje ostataka pića i razvoj buđi.  

Pročitajte još: Jesenji marš kroz blato, vodu i maglu (FOTO)

Zaštita od curenja čak i kada je mlaznica otvorena, jer se ventil aktivira samo pritiskom, foto: “Keego”

Usnik sa integrisanim puš-pul ventilom ispušta tečnost samo kada se bočica stisne. Ko želi da uživa u hladnom (ili toplom) napitku “sa stilom” moraće da izdvoji oko 50 dolara za ovakav deo opreme. 

Dragan Šaponjić  

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas