Kancer uspešno leči koren ČIČKA: Recept za LEKOVITU MEŠAVINU protiv RAKA

Kristina Malešević

18. 01. 2021. 000000 20:20

Foto: Depositphotos

Koren čička, jedne od najučestalijih korovskih biljaka,  zajedno sa mladim izdancima i stabljikom sadrže brojna jedinjenja koja su antioksidansi. Upravo oni su prevencija za mnoge bolesti, daju svojevrsnu regeneraciju organizma i pojačavaju imunitet.

Ipak, prema drevnim zapisima iz tradicionalnih ruskih recepata, koren čička u mešavini sa još nekoliko prirodnih sastojaka pokazao se kao učinkovit u lečenju kancera.

Pročitajte još: Vitaminska bomba koja topi celulit

Čičak aktivira metabolizam i tako topi masti, pa se kao korenasti povrće u makrobiotičkoj ishrani koristi za izbalansiran obrok  i spada u redovnu namirinicu

Čičak je dvogodišnja biljka, za koju se veruje se da je poreklom iz Sibira. Za lek se upotrebljava svaki  nje deo, koren, stabljika, listovi i seme. Dvogodišnje korenje sakuplja se u proleće i jesen, listovi dok su još mladi, a seme kad sazre.

Pročitajte još: Znakovi koji pokazuju da vam štitna žlezda ne radi kako treba: Obratite pažnju

Posle godinu dana čuvanja, i koren, i listovi, i seme gube svoje lekovito dejstvo i treba ih zameniti novim. Sadrži eterska ulja, gorke materije, sitosterol i mnoge druge korisne sastojke zbog čega se koristi za regeneraciju teško oštećenih tkiva. Izuzetno je lekovita i potpuno netoksična biljka.

Lekovita mešavina protiv kancera
Budući da tretira toliko različitih problema, ljudi  više ne treba da ga doživljavaju kao divlji korov, već kao moćnu biljku koja leči. Kako biste napravili lekovitu biljnu mešavinu sa čičkom za potrebe borbe protiv raka, potrebno je da sameljete koren čička i stavite ga u teglu. Nakon toga, u ovu mešavinu sipajte jednake količine pravog prirodnom meda i čiste votke. Mešavinu držite u dobro zatvorenoj tegli 20 dana na tamnom mestu. Nakon toga uzimajte po jednu supenu kašiku smese 3 puta dnevno,  najmanje 40 minuta pre jela kako bi lek direktno delovao na maligne ćelije raka.

Čičkov koren se koristi u biljnoj medicini širom sveta jer je dobar antioksidant i ima moćno antibakterijsko i antiinflamatorno dejstvo.

Pročitajte još: Može biti znak ozbiljnih oboljenja: Ovo su razlozi naglog mršavljenja

Širom Rusije i Azije, ova biljka se već hiljadama godina koristi u lečenju upale grla, krajnika, prehlade, pa čak i boginja. Čičak koren se koristi i u pomoći kod lečenja problema sa kožom, kao što su psorijaza i ekcem.

Koren ima slatkast ukus i hrskavu teksturu pa se koristi i u kulinarske svrhe kao korenasto povrće. Zagovornici makrobiotičke ishrane kažu da pomaže protiv bolesti metabolizma.

Pročitajte još: Previše ste popili i pojeli? Nutricionista savetuje DVA proverena recepta

Čičak aktivira metabolizam i tako topi masti, pa se kao korenasti povrće u makrobiotičkoj ishrani koristi za izbalansiran obrok  i spada u redovnu namirinicu. Poseduje i svojstvo diuretika, deluje protivupalno i stimulativno, a preparate ove biljke mogu da koriste i najosetljivije osobe, deca, trudnice i dijabetičari.

Podzemi delovi čička ne sadrže samo 72 kalorije na 100 grama svežeg pproizvodam što ga karakteriše kao dobar izvor neskrobnih polisaharida, kao što su inulin, lapin, sluz, pa je i laksativ.

Pročitajte još: Zašto se javljaju bolovi posle menstruacije? 7 stanja koja izazivaju grčeve

Insulin iz korena čička deluje kao probiotik i pomaže u smanjenju nivoa šećera u krvi, smanjenju telesne mase i holesterola. Koren sadrži značajne količine kalijuma, koji pomaže u kontrolisanju srca i krvnog pritiska. Pored kalijuma, koren čička je bogat Vitaminom C i Vitaminom D, a oba su prirodni antioksidanti koji pomažu organizmu da ostane zdrav. Sadrži i minerale, cink, kalcijum, selen i fosfor.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU