Napravite sami PIVO koje JAČA IMUNITET u svom domu! (RECEPT)

Kristina Malešević

24. 01. 2021. 000000 12:00

Foto: Depositphotos

Dobrobiti fermentiranih namirnica su brojne, a među najbitnijma je balans zdravlja probavnog sistema koji je važan za dobar imunitet. Pripremom piva od đumbira dobićete zdrav fermentirani napitak.

Pročitajte još: Sve o kremama za područje oko očiju: Da li ste znali da se nanose samo jednim prstom?

Sastojci:

  • 5 centimetara samlevenog svežeg korena đumbira
  • pola šoljice smeđeg šećera
  • pola šoljice soka limete
  • jedna četvrtina kašike morske soli
  • 8 šoljica vode
  • pola šoljice kulture đumbira
Đumbir
Đumbir je veoma popularan i višestruko koristan začin koji se koristi hiljadama godina. Bogat je esencijalnim vitaminima i mineralima. Najpoznatiji je po svom antiupalnom delovanju izričito pogodnom kod reumatskih bolesti, a ujedno je i najbolji lek protiv mučnine.

Priprema:

Pročitajte još: UPAMTITE! Svake nedelje morate jesti čokoladu, a evo i zašto

Zakuvajte 3 šoljice vode, đumbir, šećer i so. Ostavite neka ključa oko 5 minuta, šećer se mora otopiti. Dodajte ostatak vode i pričekajte da se ohladi na sobnu temperaturu. Dodajte sok limete ili limuna i kulturu đumbira.

Pročitajte još: Akne - njihovo mesto na licu otkriva vaše unutrašnje tegobe

Sipajte pivo u tamno staklenu flašu i dobro je zatvorite da ne ulazi vazduh. Ostavite da stoji 2 do 3 dana dok ne postane gazirano i penušavo ako želite bezalkoholno pivo.  Ako ostavite duže postaće alkoholno piće.

Procedite u boce i čuvajte u frižideru.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU