· · Komentari: 0
HIGIJENA

Redovno brišite NAOČARE, perite zavesu za tuš, bacite SUNĐER za sudove, a PIVOM uklonite fleke

S obzirom na to da mobilni telefon najčešće dodirujemo rukama, stručnjaci savetuju da ga brišemo pre i posle svakog razgovora. U suprotnom, redovno pranje ruku neće imati nikakvog efekta.

Depositphotos_182740824_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Svakodnevno bi trebalo da dezinfikujemo i ključeve od kuće ili stana, koje držimo u torbi, džepu od jakne ili pantalona. Kada se vratite kući i otključate vrata vašeg doma, dezinfikujte ključ.

Pročitajte još: Kada pročitate šta se nalazi na dasci za sečenje i varjači, odmah ćete ih baciti

Mnogo bakterija nalazi se i na naočarima za vid, jer ih više puta tokom dana dodirujemo rukama, pa se takođe savetuje redovno brisanje. Neka vam pređe u naviku da svakodnevno čistite kvake i prekidače, jer verovatno niste svesni koliko ih često dodirujete.

Tuširajte se bez bakterija Foto: Depozitfoto

Često nismo svesni odakle vrebaju bakterije. Na primer, i zavesa za tuširanje može da bude izvor zaraze, pa je važno da je redovno peremo. Stručnjaci kažu da bi to trebalo da činimo jednom nedeljno, a najbolje bi bilo da imamo i jednu rezervnu kako bismo mogli da ih menjamo.

Perite redovno zavesu za turširanje, čistite mobilni i ključeve, sunđer za sudove bacajte.

Redovno treba dezinfikovati i sunđer za pranje sudova, i to svakog dana. Možete da ga perete u mašinama za sudova ili veš (na 60 stepeni). Druga opcija je da sunđer prokuvate u vreloj vodi sa deterdžentom za veš, ali je važno da se posle toga dobro osuši.

Pivom i sapunom uklonite fleke od farbe.

Proleće je pravo vreme za uređenje i krečenje životnog prostora. Ali, malo ko u dodiru sa farbom i četkama prođe bez mrlja na odeći koje se, pritom, teško skidaju. Ipak, posao je znatno lakši ako u pomoć prizovete - pivo! Ukoliko niste sigurni kako će materijal reagovati u dodiru sa pivom, najpre ga ispobajte na manjem delu garderobe.

Pročitajte još: Nemate vagu u kuhinji? Nema problema, postoji drugi način da izmerite šta želite

Stručnjaci kažu da je najbolje da se boja osuši na tkanini, pa da je tek potom dobro istrljate. Preko fleke stavite malo sapuna, a onda sipajte pivo. Utrljajte pivo na mrlju sve dok ona ne nestane.
Jača koncentracija alkohola dobra je za otklanjanja fleka sa tepiha ili tkanina, dok se za čišćenje odeće preporučuje pivo jer je manje agresivno.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.