Trodimenzionalna slika "kao na dlanu" (FOTO)

Milica Mataruga

30. 01. 2021. 000000 12:30

vanquish - foto: “Vorteks”

Krenite na put sa dvogledom širokog vidnog polja koje omogućava brzi pregled različite konfiguracije terena.

Pročitajte još: LUSI pod zvezdanim NEBOM Avganistana (FOTO)

Dizajn obrnute porro prizme modela Vankuiš koristi visokokvalitetno staklo potpuno prevučeno višeslojnom zaštitom od mehaničkih oštećenja kako bi slika ostala oštra i svetla.  

Kompaktan dvogled odličnih performansi, foto: “Vorteks” 

Vodootporni prstenovi oko sočiva i okulara sprečavaju prodiranje vlage, prašine i drugih čestica u binokular, a ispuna kućišta azotom onemogućava unutrašnje zamagljivanje stakala u širokom opsegu temperatura. 

Gumene neklizajuće obloge kućišta dvogleda pružaju dobru zaštitu od mehaničkih oštećenja, nastalih u slučaju pada i omogućavaju sigurno držanje. Podesivi tubusi okulara mogu da se pokreću u različitim pravcima (gore-dole i levo-desno)radi udobnog gledanja sa naočarima ili bez njih. 

Točkić za prilagođavanje dioptrije smešten je na desnom okularu, foto: “Vorteks”

Točkić sa središnjim fokusom pruža mogućnost istovremenog fokusiranja oba binokularna tubusa. Kao i svi “Vorteksovi” proizvodi ima doživotnu garanciju na kvalitet, a u slučaju bilo kakvog kvara, kompanija obezbeđuje besplatnu popravku ili zamenu. 

Pročitajte još: Iako je OKO najsavršeniji optički instrument, prilikom nišanjenja javljaju se značajna ograničenja

Dvogled je težak 360 grama i košta oko 120 dolara. Ovaj kompaktni dvogled isporučuje se sa poklopcima okulara, udobnim kaišem za nošenje oko vrata i dopadljivom torbom za transport. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU