Oglas
· · Komentari: 0
Svarovski Optik NL Pure

Dvogled budućnosti (FOTO)

Veliko vidno polje, ergonomski oblik i podesive školjke okulara, uz opcionu dodatnu opremu omogućavaju lovcima i ljubiteljima prirode, precizno i udobno osmatranje

1604501861_svarovski-dvogled.jpg
svarovski-dvogled - foto: M. Ostojić
Oglas

Novitet renomirane austrijske kompanije “Svarovski Optik” dvogled NL Pure je namenjen lovcima i ljubiteljima prirode. Karakaterističan je, pre svega, po velikom vidnom polju i revolucionarnom dizajnu, tako da omogućava osmatranje divljih životinja na znatno višem nivou. 

Pročitajte još: Gledanje očima „Predatora“ (FOTO)

Zahvaljujući novom dizajnu - revolucionarnom ergonomskom obliku, dvogled NL Pure se savršeno uklapa u šake lovca i omogućava mnogo bolji hvat jednom rukom, što je od velikog značaja u lovu. Pored toga, točkić za podešavanje fokusa, odnosno za izoštravanje slike izuzetno je pristupačan. 

Dvogled i za lovce sa naočarama 

Novitet na dvogledu NL Pure je oslonac za čelo, foto: M. Ostojić

Školjke okulara imaju dve pozicije (za osmatranje sa i bez naočara) i dve međupozicije, koje omogućavaju da se lako prilagode svakom korisniku ponaosob, onako kako njemu odgovara.  Jedan od značajnih noviteta u odnosu na sve prethodne modele “Svarovskog” je i oslonac za čelo lovca, koji dvogledu daje dodatnu stabilnost prilikom osmatranja divljih životinja. Oslonac se kao deo dodatne opreme posebno kupuje i montira. Od velikog je značaja, što oslonac ostaje u istoj poziciji kada se podešavaju žižna daljina i razmak između zenica oka. 

Bolja stabilizacija slike 

Konačno dvogled koji može da se koristi bez skidanja naočara,  foto: M. Ostojić

Ovom inovacijom, renomirani austrijski proizvođač je omogućio znatno bolju stabilizaciju slike, odnosno dobro i precizno osmatranje. Swarovision tehnologija garantuje zadivljujuće slike sa neverovatnom vernošću boja, što olakšava prepoznavanje svakog pojedinog detalja prilikom osmatranja. 

Brojna dodatna oprema 

Dvogled NL Pure ima modifikovan remnik, koji je u odnosu na sve prethodne modele širi, a samim tim i udobniji za nošenje. Pomoću kopče za brzo zaključavanje sa svake strane, dvogled se vrlo brzo i lako može prilagoditi dužini koja odgovara lovcu prilikom nošenja.

Zahvaljujući unapređenoj ergonomii NL Pure se savršeno uklapa u šake korisnika,  foto: M. Ostojić

Jedna od novina je i funkcionalna torba, dizajnirana tako da je dvogled lako dostupan i spreman za upotrebu. Pored krpice od mikrovlakana namenjene za čišćenje stakala, uz dvogled se dobijaju sapun i četkica za čišćenje kućišta dvogleda.  

Pročitajte još: Pouzdana detekcija daljine, brzinom svetlosnog zraka (FOTO)

Dvogled NL Pure je dostupan u varijacijama 8x42, 10x42 i 12x42, pa će pored upotrebe u lovu na različitim terenima, svoju primenu naći kod ornitologa i ljubitelja ptica i prirode uopšte! 

Milan Ostojić 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas