Svi je bacamo, a ona je puna VITAMINA: Zašto treba da uvrstimo koru od banane u ishranu?

15. 03. 2021. 000000 11:20

Foto: Pixabay

Nutricionista Suzi Burel otkrila je na svom blogu zašto ne bismo trebali da bacamo koru od banane, već bismo trebali da je uvrstimo u ishranu, prenosi portal Msn.com.

Pročitajte još: Poboljšava varenje i ubrzava mršavljanje: Sve prednosti ČIA SEMENKI za naše zdravlje

Naime, kora od banane ima odlična svojstva jer sadrži puno vlakana koji utiču na mršavljenje, zatim su tu vitamini B i vitamin C. Ovi vitamini blagotvorno deluju na kožu, a bananina kora pospešuje i unos magnezijuma i kalcijuma.

Ona, međutim, ne savetuje da koru jedete sirovu, već da bude dodatak jelima. Predložila je i nekoliko ideja koje mogu da posluže kao svršen doručak ili međuobrok. Bananinu koru skuvajate da omekša i ubacite je u smuti ili u kolače. Neće promeniti ukus jela, a daće volume.

Pročitajte još: PET sjajnih blagodeti ALOE VERE za kožu

- Ako pravite smuti, ubacite u njega celu bananu i krajeve kore koje ste prethodno sitno naseckali. Kuvanu koru možete ubaciti u mafine ili u banana hleb - rekla je Suzi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU