Oglas
· · Komentari: 0
ZDRAVO

ČUDOTVORNA himalajska so: Nije rafinisana, sprečava dehidrataciju i izuzetno je LEKOVITA

Himalajska ružičasta solje vrsta kamene soli koja ima puno zdravstvenih blagodati.

1615623912_Depositphotos_33265781_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Može se koristiti i kao uobičajena kuhinjska so za kuvanje i začinjavanje obroka.

Pročitajte još: Maslačak se bere čim ozeleni, a prolećna salata se priprema jednostavno

Ružičasta himalajska so je vrsta kamene soli koja se nalazi u Pandžabu u blizini podnožja Himalaja. Često se smatra najčistijom soli jer ima pregršt zdravstvenih blagodati. Hemijski je slična kuhinjskoj soli koja ima 98 procenata natrijum hlorida. Takođe, sadrži minerale u tragovima poput kalijuma, magnezijuma, kalcijuma. Dakle, evo šta biste trebali znati o ovoj soli.

Kalijum, magnezijum i kalijum su samo neki od minerala koje sadrži

Kako se koristi? Himalajska ružičasta so može se koristiti kao uobičajena kuhinjska so i za začinjavanje hrane ili pripremanje jela. LJudi takođe koriste ovu so umesto soli za kupanje ili kupuju lampu ili svećnjak napravljen od ove soli.

Značaj ove soli za nas?

Našem telu je potrebna ova so kako bi opustila mišeće, sprečila dehidrataciju i održala ravnotežu tečnosti, sprečila nizak krvni pritisak.. 

Pročitajte još: Čuvaju zdravlje i KUĆNI BUDžET: Pet aromatičnih biljaka koje svaka kuća mora imati

1. Veruje se da ružičasta himalajska so ima niži sadržaj natrijuma od uobičajene kuhinjske soli. Ali obe vrste imaju 98 procenata natrijum hlorida, pa imaju istu količinu natrijuma.

2. Ova so se smatra prirodnijom. Kuhinjska so je rafiniranija i pomešana je sa aditivima za razliku od himalajske koja nije. 

3. Smatra se da roza so održava ravnotežu tečnosti u našem telu i sprečava dehidraciju. Ovaj pokazatelj je tačan jer nam je natrijum važan za održavanje ravnoteže tečnosti.

Rizik od upotrebe samo ružičaste soli

Jod je važan za funkcije štitne žlezde i metabolizam ćelija. Ružičasta himalajska so ima manje joda od obične soli, zbog čega bi ljudi sa nedostatkom joda takođe trebalo da koriste morsku so zajedno sa ružičastom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas