Raj otvara vrata za turiste: Sejšeli vakcinisali sve zaposlene u turizmu

16. 03. 2021. 000000 10:30

Foto: Piksabej

Rajska ostrva u Indijskom okeanu će jedino zahtevati od turista da donesu negativan PCR test koji ne sme da bude stariji od 72 sata. Neće postojati karantin niti će biti ograničenja kretanja, a neće biti potrebna ni potvrda o vakcinaciji.

Pročitajte još: SAZNAJEMO: Svi zaposleni u turizmu će morati da budu vakcinisani?

Od posetilaca će se i dalje zahtevati da se pridržavaju mera zaštite javnog zdravlja, kao što je nošenje maski, držanja distance i redovnog pranja ruku.

Bez testa za Zanzibar
Putnicima koji se vraćaju sa Zanzibara više neće biti obavezan PCR test da bi ušli u avion "Katar ervejza". Takođe, PCR test nije potrebno raditi ni na ostalim destinacijama u Tanzaniji.

Posetioci će imati pristup svim zajedničkim prostorijama u hotelima: barovima, bazenima, spa centri i dečijim klubovia, a sve je to ranije bilo zabranjeno.

I dalje je zabranjen dolazak turitima iz Južne Afrike

Pročitajte još: Početak aranžmana "odmor u karantin vili" je uspešan: Da li biste letovali u "zlatnom kavezu" za 2.000 evra?

Međutim, neće svi turisti moći da posete Sejšele. I dalje ostaju zaključani za posetioce iz Južne Afrike, gde se pojavio novi soj koronavirusa.

Otvaranje Sejšela nastupilo je posle "agresivne kampanje vakcinacije" koju je sprovela vlast.

- Kampanja vakcinacije je bila prilično uspešna i učini smo sve što je u našoj moći kako bi osigurali zaštitu stanovništva. Sada smo stigli do tačke postepenog ekonomskog oporavka - rekao je Silvestre Radegoide, ministar spoljnih poslova i turizma.

Pročitajte još: Američka blogerka u Beogradu: Tamara je razlog zašto sam sanjala da dođem u Srbiju! (VIDEO)

Ekonomija Sejšela kraj istočne obale Afrike zasniva se na turizmu.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU