Oglas
· · Komentari: 0
LUKSUZ

Jeste li čuli za UBUD VILE? Dan u njima košta 1.000 evra, a ponuda je neverovatna (Foto/Video)

Dok svetski džet-set beži od gužve u kuće skrivene u džunglama i male hotele u pećinama, naše poznate ličnosti i dalje luduju za Tajlandom gde mogu svi da ih vide

Depositphotos_278275618_s-2019.jpg
Foto: Depozito
Oglas

Luksuzna putovanja se dramatično menjaju i turiste sa dubokim džepovima više ne uzbuđuju spektakularni šljašteći hoteli, raskošne sobe, kreveti sa baldahinima, obilje hrane, privatni avioni i ogromni brodovi za krstarenje. Naprotiv, novi trend među turistima koji drže do sebe su skromne ubud vile i mali jedrenjaci.

Pročitajte još: "Zaklali su kozu, seli smo oko vatre i više nismo oka sklopili": Nemanja se vratio sa putovanja u Etiopiju, a ovo je njegov doživljaj (FOTO)

Ubud vile su izmišljene na Baliju, a podrazumevaju kućice izgrađene od prirodnih materijala i ušuškane među rastinje. "Obični smrtnici", praktično, ne vide ove vile, ali oni koji u njima borave imaju prelep pogled na more. Imaju privatni bazen, fantastičnu uslugu i besprekornu privatnost. Ubrzo posle Balija ove vile su počeli da grade u svim tropskim predelima od Tajlanda do Zanzibara i od Maldiva do Kariba.

Foto: youtube the Luxury Travel Expert

- Ovakvi, skriveni hoteli su pravi hit i svi pitanju za njih, jer su okruženi bujnim zelenilom i pružaju pravi odmor - kaže Andrej Todorović iz "Kontikija".

Ubud vile su počeli da grade na Baliju, jer su turisti želeli da pobegnu od masovnog turizma i prenatrpanih plaža.

Traže se mali jedrenjaci koji primaju do 100 ljudi

I krstarenja su se dramatično promenila. Uporedo sa izgradnjom sve većih brodova koji mogu da prime više od 5.000 turista, a pored desetine bazena, akvaparka, sportskih terena, klizališta i, bukvalno, ulica kao u malim gradovima, putnici sada traže manje brodove. Naročito su popualrni jedrenjaci koji ne primaju više od 100 ljudi.

Foto: youtube They Wanderlust

Najveće prednosti malih brodava su praktične, jer mogu da pristanu u svaku luku i na njima nema gužve. Ovakvi brodovi nikada ne nude uslugu po principu "sve uključeno", već su restorani "a la kart", ali konobari nose bele rukavice.
"Bič barovi" su treći najnoviji trend, za koje se interesuju turisti koji sebi mogu da priušte "odmor iz snova". Ovi klubovi na plaži nalaze se na "belim ostrvima", a ležaljka na njima nije jeftinija od 100 evra, što je bio jedini način da se gosti oslobode turista koji putuju samo da bi pravili selfije. U tome prednjače Mikonos, Santorini, Ibica, Lanzarote…

Pročitajte još: Svi ste čuli za ružičaste plaže, a u Evropi postoje samo ČETIRI: Zbog njihove boje se vodi prava polemika (FOTO)

- Dok svetski džet-set beži od gužve u kućice od trske u srcu džungle i hotelima koji imaju privatni bazen u pećini, naše poznate ličnosti i dalje žele da letuju na Tajlandu - zaključuje Todorović.

Jedan dan u ovim malim hotelima koji imaju po nekoliko soba, privatnu pećinu i bazen košta 1.000 evra.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas