Oglas
· · Komentari: 0
PLAŽE

Svi ste čuli za ružičaste plaže, a u Evropi postoje samo ČETIRI: Zbog njihove boje se vodi prava polemika (FOTO)

Svi su čuli za plaže sa savršeno belim peskom poput pudera ili crnim kao noć koji postoji na vulkanskim ostrvima, ali postoji i ružičasti u boji flamingosa

Depositphotos_164933484_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Koktel, ležaljka i suncobran deluju kao savršen odmor. Međutim, ako se tome dodaju tirkizna voda i ružičasti pesak - radi se o rajskom letovanju.

Pročitajte još: Više od milion Srba lane letovalo je u Grčkoj, a evo šta je najnoviji HIT u ovoj zemlji

Kako nastaje ružičasti pesak? Mnogi misle da je to posledica drobljenja milion komadića roze korala. Drugi misle da je reč o optičkoj varci i da je pesak ružičast samo predveče, kada crveno sunce uranja u more. Po svemu sudeći zaslužna je foraminifera - mikroskopski organizam koji živi u unutrašnjosti ružičaste školjke koja se meša sa roze koralima i kalcijum karbonatom.

Roze boja se dobija od crvenih korala i organizma koji živi u školjci

Šta god bio razlog roze plaže su izuzetno romantične i popularne među mladim parovima, jer je kupanje na njima pravi doživljaj. Najpozantije roze plaže se nalaze na Bahamima i u Indoneziji, a četiri se mogu videti i u Evropi.

Elafonisi plaža, Krit

Prava oaza snova nalazi se na Kritu. Elafonisi plaža je od grada Hanja udaljena 1,5 sati vožnje kolima, ali vredi se pomučiti. Na plaži se nalaze parking za automobile, tuševi, kao i kafići, ali pravi razlog zašto se treba okupati na ovoj plaži je prelepa priroda i ružičasti pesak. Na ovoj peščanoj plaži se prave fantastične fotorgafije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Can you guess where this is?

A post shared by COUNT YOUR TRAVELS (@countyourtravels) on

 

Formentera, Španija

Nedaleko od Ibice je ostrvo Formentera na kojem nikada nema gužve i na kojem se nalazi pravi biser. Plaža Sez ilet je popularna među evropskim džet-seterima koji do nje stižu jahtama, a posle kupanja i sunčanja na ružičastom pesku ručaju ribu u susednom restoranu sa "mišelinovom zvezdicom".

Zaliv Balos, Krit

Ovo je jedna od najčuvenijih plaža Grčke, a poznata je po malim bazenima sa slanom vodom i tirkiznoj vodi koja zapljuskuje ružičasti pesak. Zaliv je toliko romantičan da ga parovi obožavaju. Balos su posetili princ Čarls i princeza Dajana tokom medenog meseca 1981. godine.

Pročitajte još: Jednostavan način da zaradite 14.000 dinara za dan: Radite FUDI-TURE jer ih stranci vole!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pink beach a Komodo Island

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas