Ko jede šparglu i heljdu imaće mnogo dece i živeće dugo

20. 03. 2021. 000000 15:30

Foto: Depozitfoto

Špargle na trpezi se posebno preporučuju trudnicama zbog toga što obiluju folnom kiselinom. Inače, od davnina se smatra da špargle imaju i jako afrodizijačko dejstvo zbog velikog sadržaja vitamina E, poznatijeg kao "vitamin plodnosti".

Najnovije studije potvrđuju i da je još jedno od mnogih pozitivnih dejstava špargli to što aktivira hormone

Pročitajte još: Šest iznenađujućih načina za korišćenje MASLINOVOG ULJA u domovima

Heljda je zdrava Foto: Depozit

Pročitajte još: Zašto je dobro da pijemo NAPITAK OD CELERA?

Heljda protiv tromboze

Istraživanja su pokazala da flavonoidi koji se nalaze u heljdi, smanjuju nivo lošeg (LDL) holesterola u krvi, a povećavaju nivo dobrog (HDL) holesterola. Na ovaj način sprečava se nastanak ugrušaka koji dovode do srčanog i moždanog udara, a smanjuje se i rizik od nastanka ostalih kardiovaskularnih bolesti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU