· · Komentari: 0
SALATA

Lak RUČAK za vrele dane: Salata sa KAJSIJAMA (FOTO)

Salata sa kus kusom se priprema za desetak minuta, koliko je potrebno da zrnoa naburbre.

1593676647_KajsijaKusKus.jpg
Foto: A. M.

Ova salata se zimi pravi sa suvim kajsijama koje se prethodno potope u vodu. Od kus kusa može da se napravi kompletan ručak sa mesom ukoliko se skuva.

Pročitajte još: Uradite detoks organizma, oslabite i podignite imunitet uz pomoć VITAMINSKE salate (FOTO)

Iseku se kajsije na kockice

Sastojci:

  • šolja kus kusa
  • velika kajsija po osobi
  • šaka suvog grožđa/brusnica
  • maslinovo ulje
  • limun
  • struk peršuna
  • crni luk (po želji)

Priprema:

Mera za kus kus je šolja po čoveku. Sipa se u dublju posudu i polije vodom i za najviše dvadesetak minuta zrna nabubre duplo. Kus kus može da se polije i limunom i tada zrna upijaju ukus. Isto se uradi i sa suvim grožđem i brusnicama.

Peršun se odlično slaže sa kus kusom.

Dok zrna bubre sitno se isecka crni luk, dok se kajsije operu i iseku na kockice. Suvo grožđe se oceni i pomeša sa kus kusom, crnim lukom i kajsijama. Sve se dobro pomeša i preko se iscedi limun.

Pročitajte još: Oslabite i osvežite organizam salatom od bebi SPANAĆA sa orasima i sirom

Peršun se opere i sitno isecka. Peršun se odlično slaže sa kus kusom i veoma je zdrav.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.