SOČNA prolećna dijeta: Prvi korak je - PIJACA

27. 03. 2021. 000000 10:40

Foto: Depozitfoto

Na pijaci potražite zelenu salatu, spanać, rotkvice, mladi luk, maslačak...Zelena slata, recimo, bogata je mineralima - kalijumom, kalcijumom, magnezijumom, fosforom, natrijumom, gvožđem i u tragovima bakrom. Spoljni listovi sadrže 50 odsto vitamina (provitamin A, vitamin C, vitamine B1, B2, B6). Visok nivo kalijuma u zelenoj salati pomaže boljem metabolizmu.

Pročitajte još: Pola sata dnevno za 6 prolećnih vežbi i eto SAVRŠENOG tela do leta

Ipak, ne zaboravite u ovo doba godine ni povrće koje imamo i tokom cele godine - šargarepu, praziluk, crveni, crni i beli luk. Ima već i jagoda, ali bar dok im ne "padne" cena jačajte imunitet citrusima, jabukama, bananama i orašastim plodovima.

A, beli hleb?
Beli hleb zamenite integralnim ili umesto hleba konzumirajte integralni pirinač.

Ponedeljak

Doručak: barena jaja, salata od svežeg spanaća i parče integralnog hleba

Užina: pomorandža

Ručak: krompir sa blitvom i salata od rotkvica

Večera: riba na žaru i zelena salata sa rotkvicama

Sastojci: Poboljšava varenje i ubrzava mršavljanje: Sve prednosti ČIA SEMENKI za naše zdravlje

Utorak

Doručak: zelena salata sa sitno seckanim orasima, bademima i suvim grožđem, začinjena uljem, solju i limunovim sokom

Užina: dve mandarine

Ručak: spanać i belo pileće meso na žaru

Večera: pita sa zeljem i šolja jogurta

Sveža salata je najukusnija u proleće Foto: Depozit

Sreda

Doručak: kajgana sa mladim lukom, čaša kiselog mleka i parče integralnog hleba

Četvrtak
Doručak: pita sa spanaćemUžina: bananaRučak: sarmice sa zeljemVečera: sutlijaš od integralnog pirinča sa cimetom

Užina: ceđena pomorandža

Ručak: riblja čorba sa zelenom salatom

Večera: parče projare i dva struka mladog luka

Pročitajte još: Da li ste znali da žene koje vežbaju bolje zarađuju?

Petak

Doručak: kajgana sa sremušom, šolja jogurta i parče integralnog hleba

Foto: Piksabej

Užina: jabuka

Ručak: pastrmka na žaru sa krompir salatom

Večera: zelena salata sa mladim lukom i tunjevinom

Subota

Doručak: kajgana sa prazilukom i rotkvice

Užina: banana

Ručak: salata od pasulja, piletine, crnog luka i kukuruza šećerca začinjena uljem i limunovim sokom

Večera: gibanica i zelena salata

Pročitajte još: Svi je bacamo, a ona je puna VITAMINA: Zašto treba da uvrstimo koru od banane u ishranu?

Nedelja

Doručak: projara sa spanaćem i šolja kefira

Užina: ceđena pomorandža

Ručak: pastrmka na žaru, dinstana šargarepa i mladi luk

Večera: domaća riblja pašteta sa salatom od sitno seckanih rotkvica i mladog luka, začinjena pavlakom


PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU