POSNA paradajz čorba NA VODI - toplo predjelo za prazničnu trpezu

Jovana Pejinovic

30. 04. 2021. 000000 08:20

Foto: Pixabay

Sastojci

  • 200 ml paradjz pirea
  • šolja pirinča
  • 1 glavica crnog luka
  • veza zeleni
  • bosiljak, origano
  • 1 kašičica soli, 1 kašičica šećera

Pročitajte još: Kako se sprema PIJANI ŠARAN ? Najukusniji recept za Veliki petak (RECEPT)

Priprema 

Iseckati luk i zelen na sitne komadiće, prodinstati na vodi.

Kada masa omekša, dodajte pire od paradajza i kašičicu šećera i ostaviti da se dinsta još oko 5 minuta.

Pročitajte još: Salata od CVEĆA i slatkiš sa LAVANDOM, pravo prolećno osveženje (RECEPTI)

Dodati 300 ml vrele vode i kada počne da vri dodati šolju pirinča.

Kuvati još 10-ak minuta, zatim dodati origano i bosiljak.

Isključiti šporet i ostaviti da stoji poklopljeno na ringli još 20 minuta.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU