· · Коментара: 0
ПОСНО

Како се спрема ПИЈАНИ ШАРАН ? Најукуснији рецепт за Велики петак (РЕЦЕПТ)

Пијани шаран је идеалан рецепт за Велики петак.

1619419835_Untitled.jpg

Састојци

Како се проверава да ли је риба добро печена?
Можете да подигнете главу шарана и видети да ли је печено око костију, да месо није црвено.
  • шаран (1,5 до 2 кг)
  • 200 гр посног маргарина
  • 3 чена белог лука
  • 1 главица црног лука
  • чаша белог вина (око 250 мл)
  • 2 кашике презле
  • 2 ловорова листа
  • першун и рузмарин
  • кора једног лимуна
  • со и бибер 

Прочитајте још: Јело које ћете појести у једном даху: Сатараш по рецепту наших бака (ФОТО/ВИДЕО)

Припрема

Улупајте маргарин тако да буде пенаст, затим додајте, першун, кору лимуна, рузмарин. Посолите и побиберите. Све заједно измешати док се не добије глатка маса.

Додати исецкан црни лук и изгњечен бели лук.

Овом смесом намажите шарана споља и изнутра.

У тепсију усути мало белог вина и уља, а затим ставити шарана да се пече на 180 степени око 20 минута.

Прочитајте још: Сочно и укусно, решење за сваки празник: Кремасти воћни колач са вишњама (ФОТО/ВИДЕО)

Након 20 минута, извадити посуду из рерне, посути шарана презлама и додати ловоров лист.

Вратити у рерну да се још пече.

Шаран је готов кад фино порумени.

Печеног шарана је најбоље послужити топлог уз младе кромпириће.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.