Zdrava AZIJSKA salata sa susamom i krastavcima - podiže energiju i osvežava! (RECEPT/FOTO)

Jovana Pejinovic

27. 04. 2021. 000000 15:40

Foto: You tube/ printscreen / My Keto Kitchen

Sastojci

  • 2 rashlađena krastavca
  • 2 veće šargarepe
  • 1 kašičica soli
  • 2 supene kašike sirćeta (poželjno pirinčano sirće)
  • sok od limete (dovoljno je pola limete)
  • 2-3 kašičice meda
  • susamovo ulje
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 1/2-1 kašika pečenog susama (možete da kombinujete crni i beli susam)
  • 1 mladi luk (uzdužno naseckan)
  • 2 kašičice korijandera

Pročitajte još: Salata od CVEĆA i slatkiš sa LAVANDOM, pravo prolećno osveženje (RECEPTI)

Priprema

Nasecite krastavac i šargarepu u obliku nudli (spiralom ili seckom), ukoliko nemate aparate za ovu vrstu seckanja, odaberite svoj zanimljiv oblik (uvek možete da ih nasečete tanko, nožem).

Stavite krastavac u cediljku i posolite sa kašičicom soli, i ostavite 15-20 minuta da se ocedi višak vode.

Salata se jede sveža, ali može da se sačuva i u zatvorenoj posudi u frižideru još 24 sata.

U međuvremenu, u staklenoj činiji pomešajte, sirće, sok od limete, med, susamovo ulje, mlevenu papriku, pečeni susam.

Kada se krastavac isuši, stavite ga u čistu krpu i pokušajte da iscedite što više tečnosti (sve ovo radite nežnim pokretima).

Stavite "nudle" u činiju i prelijte dresingom i ostavite da se natapaju.

Pročitajte još: Kako se sprema PIJANI ŠARAN ? Najukusniji recept za Veliki petak (RECEPT)

Promešajte salatu, ukrasite sa seckanim mladim lukom i korijanderom.

Servira se sveža, odmah po pravljenju.  

Ukoliko vam je ostala salata stavite u kontejner koji ne propušta vazduh i stavite u frižider. Tu može da ostane još dan jer će krastavac nastaviti da pušta vodu. Kada budete ponovo servirali, samo ocedite taj višak vode.

Loading...

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU