"Kraljica komedije": Nikada nije igrala ulogu zavodnice, a jedna je od naših najpoznatijih i najvoljenijih glumica, da li znate o kome je reč? (FOTO)

Jelena Blažić

12. 05. 2021. 000000 18:00

Foto: YouTube printscreen /Burdus

Ona je naša kraljica komedije. Karijeru je započeka pre više od 50 godina, a danas je jedna od najpopularnijih i najvoljenijih glumica u svim zemljama bivše Jugoslavije. Publiku je osvojila ulogom Kristine u kultnom filmu "Maratonci trče počasni krug". 

Pročitajte još: "Strašno je to": Slavni glumac je zbog teške operacije proveo tri meseca u bolnici

Veliki uspeh ostvarila je u komedijama "Burduš", "Tesna koža 3", "Rad na određeno vreme", "Moj tata na određeno vreme", "Sekula i njegove žene", "Druga Žikina dinastija" i "Sekula se opet ženi". Izuzetne komičarske sposobnosti pokazala je kao drugarica Seka u TV–seriji "Bolji život" i kao sekretarica Marijana u "Srećnim ljudima". Vrhunac nove popularnosti doživela je zahvaljujući sitkomu "Ljubav, navika, panika" iz 2005. godine, pa zatim petnaest godina kasnije, sa komedijom "Tri muškarca i tetka".

Dobitnica je najprestižnijih nagrada i priznanja, pre svega Dobričinog prstena i Žanke Stokić, četiri Statuete Ćuran, jednog Zlatnog ćurana, Nagrade Pavle Vuisić, Nušićeve nagrade, Sterijine narade, dve Zlatne arene i mnogih drugih.

Pročitajte još: "Kuma" je trebalo da GLUMI SRBIN! Nesuđeni Korleone je OVA glumačka legenda, ali ga sprečio ZATVOR! (VIDEO)

U pitanju je Jelisaveta Seka Sablić, a i posle 50 godina karijere, i dalje je aktivna u mnogim predstavama u beogradskim pozorištima, snima filmove i gostuje u televizijskim serijama.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU