Ova tri NEVEROVATNA jezera sve ostavljaju u čudu! (FOTO)

Jovana Pejinovic

16. 05. 2021. 000000 12:25

FOTO: Printskrin/ Jutjub/ Amejzing tinh on aur planet

1) Psihodelično jezerce

Kupasti izvor u Jeloustonskom parku u SAD najveći je izvor tople vode u ovoj državi. Jezerce je nastanjeno modrozelenim algama, koje proizvode organske pigmente koje im pomažu da prežive visoke temperature i zaštite se od Sunca. Temperatura u središtu ovog jezerceta je oko 84 stepeni, ali opada prema ivicama. Ova promena u temperaturi dovodi do promene pigmenta algi i kao posledicu imamo najlepši prizor pred sobom. Jezerce u duginim bojama!

Pročitajte još: Valentina je RODILA 69-oro DECE, bila je trudna čak 18 godina! Ali to nije sprečilo njenog supruga da uradi GROZNU STVAR (FOTO)

Loading...

2) Jezero u jezeru

Na ostrvu Luzon koje se nalazi u sastavu Filipinskih ostrva, u velikom vulkanstkom krateru, nalazi se jezero Tal. U središtu ovog jezera postoji ostrvce, koje je zapravo još jedan vulkanski krater, a u njemu je, takođe, još jedno jezero. Nasred tog jezera postoji još jedno ostrvce. Da vam se zavrti u glavi, zar ne?

Pročitajte još: Nada za UNAKAŽENA LICA vojnika - Maske Ane Kolman Lad! (FOTO/VIDEO)

Loading...

3) Jezero koje je proključalo

Jezero se nalazi u Dominikani, u Karipskom moru, dostiže temperaturu od 100 stepeni na sredini, a oko 94 na obodu. To znači da se ovo jezero nalazi u stanju konstantnog ključanja. Zbog toga se iznad njega uvek nalazi oblak vodene pare.

Pročitajte još: IGRA SUDBINE! Radnici picerije uspeli da spasu život svojoj mušteriji (FOTO/VIDEO)

Loading...

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU