Recept za princes krofne koji USPEVA SVIMA! (RECEPT/FOTO)

Jovana Pejinovic

24. 05. 2021. 000000 10:10

FOTO: Piksabej

Sastojci za testo

  • 150 g brašna
  • 50 g putera
  • 4 jaja
  • so
  • 150 ml vode

Sastojci za fil

  • 1 l mleka
  • 4 jajeta
  • 8 kašika šećera
  • 1 kesica pudinga od vanile
  • 4-5 kašika mekog brašna
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 3 kašičice ekstrakta od vanile

Pročitajte još: UKUSNE POGAČICE sa sirom od paučina testa! (RECEPT/VIDEO)

Postupak

U šerpu sipajte vodu, puter i so. Kada provri, dodajte brašno i mešajte dok ne počne da se odvaja od šerpe. Ostavite da se ohladi, a zatim umutite mikserom.

Dodajte 4 jaja, jedno po jedno, neprestano muteći da se smesa ujednači. Testom napunite špric i na plehu (obloženim papirom za pečenje) formirajte krofnice. Ostavite dovoljno razmaka između krofnica. Pecite oko 20-25 minuta na 200  °C. Nemojte otvarati rernu do samog kraja.

Fil spremiti tako što se u činiji spoje žumanca i šećer pa doda puding i brašno kao i šolja mleka. Ostatak mleka sipati u šerpu pa staviti na vatru. Kad hoće da provri skloniti sa ringle pa polako sipati smesu sa žumancima i vratiti na vatru. Žicom mešati dok se krem ne zgusne i dok ne nestanu grudvice, a pena se povuče na ivice šerpe. Dodati vanilin šećer. Skinuti krem i ostaviti da se hladi. Mikserom sa malo soli dobro umutiti belanca u čvrst sneg pa ga dodati u još topao krem. Žicom lagano sve izjednačiti i dodati ekstrakt od vanile.

Pročitajte još: Da li ste znali koje alkoholno piće ide uz TIRAMISU: Kremasti kolač koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim? (RECEPT)

Krofnice puniti dobro ohlađenim filom i posuti vanilin šećerom. Princes krofne možete služiti uz jagode, za dodatni užitak.

Prijatno!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU