· · Komentari: 0
MEDITERANSKA KUHINJA

NAJBRŽI i najukusniji ručak kad nemate vremena: ZAPEČENE MAKARONE sa sirom! (RECEPT/FOTO)

Pasta je najbolji prijatelj svake domaćice u toku radne nedelje, jer je brz i jednostavan ručak fantastičnog ukusa.

1621588064_Depositphotos_25838261_xl-2015.jpg
FOTO: Depozit

Sastojci: 

  • pola pakovanja testenine (za dvoje)
  • 100 gr feta sira
  • 1/2 šolje grčkog jogurta
  • 2-3 kašike krem sira
  • po kašičica: nane, origana, peršuna (opciono)
  • maslinovo ulje, so, biber
  • 1 veći iseckan crni luk
  • 1 iseckana ljuta paprika
  • 1/4 šolje seckanih maslina (opciono)

Pročitajte još: UKUSNE POGAČICE sa sirom od paučina testa! (RECEPT/VIDEO)

Priprema: 

1) Ugrejte rernu na 180 stepeni.

2) Skuvajte pastu prema uputstvima sa pakovanja.

3) Na tiganju propržite luk i papriku na maslinovom ulju, dok ne omekša. Dodajte nanu, origano, peršun, masline i propržite još 1-2 min.

4) U činiji umešajte fetu sa jogurtom i krem sirom dok ne postane kremasto. Dodajte malo bibera.

Pročitajte još: Da li ste znali koje alkoholno piće ide uz TIRAMISU: Kremasti kolač koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim? (RECEPT)

5) Kad testenina prokuva, ocedite je i vratite u lonac, pa dodajte kuvano povrće i ostatak maslinovog ulja. Dodajte sos od sira i dobro promešajte. Po vrhu možete posuti malu količinu suvog sira kao što je parmezan.

6) Sipajte u tepsiju i pecite u rerni oko 20 minuta.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.