Kako da napravite SAVRŠENU PENU za NES KAFU: Tajna je u JEDNOM koraku

Aleksandra Kolarevic

02. 06. 2021. 000000 14:55

Foto: Piksabej

Bilo da svoju nes kafu pripremate kašičicom, mutilicom ili šejkerom, najvažnija je količina i temperatura vode koju dodajete na početku.

Šećer i kafu pomešajte sa 0,05 dl tople vode. Ova mera odgovara čašici za rakiju ili tekilu.

Pročitajte još: Svakog dana u kafu sipajte CIMET - vratiće vam se VIŠSETRUKO

Obratite pažnju da voda sa kojom mešate nes kafu bude topla, kako bi vam pena bila bogatija i kremastija.

U zavisnosti od toga da li pravite toplu ili hladnu nes kafu, u čašu ili šolju sipajte 1 punu kafenu kašicicu nes kafe, i zasladite po želji.

Na kafu sipajte 0,05 dl vode.

Kašikom prvo lagano razmutite nes u vodi kako bi manje prskalo kada uzmete mutilicu.

Nakon toga mutite mutilicom nes kafu dok vam se pola šolje ili čaše ne napuni penom.

Na takvu penu dodajte mleko po želji - toplo ili hladno.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU