· · Komentari: 0
SAVET

Ne kupujte skupe aparate za kafu, tajna dobrog ukusa je u VODI

Hemičari tvrde: Tvrda voda - ukusnija kafa

1617471438_Depositphotos_48730889_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Većina ne može da zamisli početak dana bez kafe, a da li znate u čemu je tajna njenog savršenog ukusa? Nije u skupim sortama, aparatima za kuvanje ili načinu pripreme, već ključnu ulogu, verovali ili ne, ima voda, pokazala je studija britanskog univerziteta Bat.

Pročitajte još: Najmlađa i najslađa šminkerka: Ima četiri godine i već je pravi profesionalac u svom poslu (VIDEO)

Hemičar Kristofer Hendon detaljno je analizirao sastav kafe koju je prethodno dao volonterima na testiranje. Čak i ako se koriste ista zrna i sorta, kafa može imati potpuno drugačiji ukus ako se kuva u različitoj vodi sa slavine, zaključili su stručnjaci.

Na dobar ukus kafe najviše utiče relativno tvrda voda, koja sadrži više jona magnezijuma, što podstiče oslobađanje arome iz zrna.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.