Smanjuje rizik od gojaznosti za 35%: Zašto bi trebalo da jedemo KRUŠKE?

Kristina LJubisavljević

05. 06. 2021. 000000 22:00

Foto: Deposit

Ako je neko voće nepravedno zapostavljeno, onda je to kruška. Ona je odlična namirnica za pankreas i jetru, pospešuju čišćenje i može da spreči cirozu. Istraživanje američkih naučnika, čiji su rezultati objavljeni u časopisu "Nutrition and Food Science", otkriva da je samo jedna kruška dnevno potrebna za smanjenje rizika od nastanka gojaznosti za čak 35%.

Pročitajte još: Prirodni tonik koji rešava UPORNU PERUT! Evo u koje zdravstvene svrhe možemo koristiti JABUKOVO SIRĆE

- Naše istraživanje upućuje da postoji povezanost između učestale konzumacije krušaka i smanjenog rizika od nastanka gojaznosti, srčanih bolesti, različitih vrsta raka i dijabetesa tipa 2 - navodi se u istraživanju.

Kruške su bogate flavonoidima i antioksidansima – štite organizam od starenja i brojnih zdravstvenih problema. Imaju u sebi mnogo vitamina i minerala. 

 Kruška je i odličan izvor dijetalnih vlakana. Ona ubrzava metabolizam, a istovremeno produžuje osećaj sitosti i smanjuje želju za grickalicama.

Pročitajte još: MASLINOVO ULJE kao rešenje za suve pete: Potrebna su samo tri koraka

Jedna kruška srednje veličine ima oko 90 kalorija. Sadrži vitamin C, laktozu i glukozu, ali u njoj ima i levuloze – najslađeg prirodnog šećera.

Kora kruške bogata je vlaknima koja snižavaju loš, LDL holesterol.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU