Monsun u Indiji izbacio na površinu STOTINE leševa ljudi preminulih od korone! (FOTO/VIDEO)

Jovana Pejinovic

29. 06. 2021. 000000 14:30

Prekrivena tela vide se duž cele drevne reke, što je veliki podsetnik da se krematorijumi i bolnice u Indiji još uvek bore sa Kovidom - 19.

Pročitajte još: Staljinova omiljena poslastica: ČOKOLADICA koja se pravi od kravlje krvi, a deca je obožavaju

Leševi plutaju Gangom

Porodice na severu i istoku zemlje sahranile su tela najmilijih u plitkim grobovima oko reke. Početak sezonskih monsunskih poplava doveo je do jakih struja koje su se širile kroz plovni put dug 1.550 milja, pomerajući neka tela zakopana na njegovim obalama.

Na udaru pandemije su najviše siromašni, koji usled nedostatka novca, nisu bili u stanju da propisno sahrane voljene.

Indija doživljava jednu od najgorih epidemija na svetu. Prošlog meseca snimljeni su leševi kako se gomilaju na obalama plovnog puta u severnoj državi Bihar.

Pročitajte još: Madam HELENA BLAVACKI: Neobična žena, tajanstvenih sposobnosti, od koje je učio i Ajnštajn! (FOTO)

Pandemija divlja Indijom

Zvaničnici kažu da su tela doplovila iz Utara i pripadaju pacijentima iz Kovid zona, čije porodice možda nisu mogle da ih kremiraju ili sahrane. Do toga je došlo kada je Indija u jednom danu prijavila 370.000 novih infekcija i više od 3.700 novih smrtnih slučajeva.

Razorni talas preplavio je zdravstveni sistem u zemlji i stručnjaci su rekli da su zvanične brojke slučajeva i smrtnih slučajeva mnogo manje od stvarnih brojeva.

Zvaničnici u Alahabadu - jednom od najsvetijih gradova hinduizma, gde milioni posećuju da bi obavljali pogrebne obrede - kažu da je kremirano gotovo 150 tela koja su isplivala u poslednje tri nedelje. Pogrebne lomače ređaju se pored reke sa gomilom drva, čekajući da se uzmu nova tela. Duž Ganga, sahranjeno je do 600 tela tokom talasa virusa, kažu zvaničnici.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU