Knedle sa ŠLJIVAMA i KAJSIJAMA: Uz ovaj recept sa tačnim merama ne možete pogrešiti (FOTO/VIDEO)

Aleksandra Kolarevic

17. 07. 2021. 000000 09:00

Foto: Bakina kuhinja

Danas se u bakinoj kuhinji spremaju najukusnije knedle sa šljivama i kajsijama, a zahvaljujući ovom receptu sa tačnim merama, knedle će uspeti svima, pa i onima koji ih prvi put prave.

Pročitajte još: Ko bi odoleo ovom desertu: SLATKA SARMA gotova za 15 MINUTA (RECEPT/VIDEO)

Sastojci:

450- 500 gr krompira
180 gr brašna
1 jaje
nekoliko šljiva
par kajsija
100 gr prezli
malo soli
ulje
vanilin šećer

Priprema:

Krompir u ljusci prvo skuvati, potom oguliti ljusku, pa izgnječiti viljuškom. Krompiru dodati jedno jaje, kašiku ulja, malo soli i sve izmiksirati.

Potom dodati brašno (jer testo bude mekše) i umesiti rukama. Ruke pobrašnjiviti, vaditi manje komade testa i rastanjiti na dlanu praveći na sredini udubljenje.

Foto: Bakina kuhinja

Staviti po šljivu ili kajsiju bez koštica i sastaviti ivice. Još malo oblikovati rukama u loptu, i poređati u pobrašnjeni poslužavnik.

Knedle potom kuvati dok ne isplivaju i budu mekane na dodir (Aa to je oko 10 min). Nakon kuvanja knedle vaditi rešetkom i uvaljati u pržene prezle.

Foto: Bakina kuhinja

Posuti vanilinim šećerom ili dodati kristal šećera po želji. Preporuka je da se služe tople.

 Ceo način pripreme možete pogledati u videu ispod.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU